Ramen lappen: 3 tips voor streeploze ramen

Nu kun je er echt niet meer onderuit; de ramen moeten echt gelapt worden! Stel jij dit rot klusje ook altijd uit tot je niet meer door de ramen heen kunt kijken? Oh en die strepen, vreselijk! Maar Roomed helpt je een handje. Wij hebben namelijk drie tips voor streeploze ramen. Het is eigenlijk heel eenvoudig.

Haal die emmer water, spons en trekker maar tevoorschijn! Let’s go!

1. Scheutje schoonmaakazijn | Vul je emmer met heet water en voeg er een scheutje schoonmaakazijn, ammoniak of spiritus aan toe. Dit ontvet de ramen ook meteen.

2. Drupje Dreft | Voeg een druppeltje Dreft (afwasmiddel) in je warme emmer met water. Zorg vervolgens voor schoon materiaal en je ramen worden prachtig streeploos schoon!

3. Uitje | Ook kun je een gepelde ui aan je warme water toevoegen. Niet huilen hè! Zo’n vervelend klusje is het nou ook weer niet.

ramen lappen

Hoe lap je je ramen?

Dompel je sponsje in het water en maak de ramen goed schoon. Gebruik vervolgens de trekker om de ramen droog te krijgen en trek banen van boven naar beneden (begin ook altijd met het hoogste raam). Trek het raam in één beweging naar onderen! Maak na elke baan de trekker goed schoon met een vochtige zeem anders krijg je alsnog strepen. De hoekjes en kozijnen van het raam kun je achteraf nog drogen met de zeem.

Tip: dep de ramen na met een prop kranten. Dit zorgt voor dé ultieme streeploze ramen!

Meer inspiratie

Een huis met veel ramen mag dan wel veel poetswerk zijn, maar het heeft gelukkig meer voordelen dan nadelen. Met deze zes tips haal je het maximale uit je interieur.

Reageer op artikel:
Ramen lappen: 3 tips voor streeploze ramen
Sluiten