Dat beton stijlvol is, wordt met deze prachtige strandvilla bewezen

Als je aan beton denkt, is de kans groot dat je dat direct associeert met industriële toepassingen. Saaie gebouwen en dito vloeren. Het welbekende bouwmateriaal is echter veelzijdiger dan je zou denken. We hebben het dan niet over gevlinderd beton in de woonkamer, maar over een woning die volledig is opgetrokken uit het ruwe bouwmateriaal. Dat klinkt misschien saai, maar ontwerper Felipe Assadi bewijst het tegendeel.

Beton als kunstuiting

De residentie in Chili is een bewijs van de schoonheid van gewapend beton. Casa H is ontworpen door Felipe Assadi, Trinidad Schönthaler en Macarena Avila. Het is niet echt een typische doorzonwoning, want hij bestaat uit een bijzondere structuur van balken die de woning optisch laat zweven. Voor Felipe en zijn team was het de uitdaging om eerst de structuur van het object vast te leggen en daarna te kijken naar de technische haalbaarheid.

De structuur van de woning wordt duidelijk als je het resultaat van een afstand bekijkt. De U-profielen van het daken steken opzettelijk uit en geven het geheel een robuust karakter. De robuuste draagwanden ondersteunen de gehele structuur en vormen de basis voor de slaapkamers. De woning heeft daarnaast ook een zwembad, wat zich in een ander gedeelte bevindt. In feite is de badkamer gevestigd in een ander blok beton in een loodrechte hoek ten opzichte van het huis.

Unieke uitstraling

Via een centrale ingang zijn alle gemeenschappelijke ruimtes in de woning, zoals de lounge, de eetkamer en de keuken bereikbaar. Een gang leidt naar de master bedroom aan de andere kant van de woning. Op het laagste niveau treffen we de woonkamer aan met toegang tot de overige slaapkamers. Al met al is Felipe erin geslaagd om een unieke woning te realiseren die niet alleen ruimte biedt, maar ook laat zien dat beton goed inzetbaar is zonder dat het eindresultaat saai overkomt.

Meer foto’s zien? klik hier.

Dit artikel verscheen eerder op Manners.nl

We love beton

Wist je dat beton en rotan een prachtige combinatie is? In dit artikel noemen we het zelfs een match made in heaven. Ook mooi: zo geef je je muur een rustieke uitstraling met betonverf.

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
Dat beton stijlvol is, wordt met deze prachtige strandvilla bewezen
Sluiten