Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Lifestyle 3 aug 2020

Zomer in eigen land – dit zijn de leukste strandtenten van Nederland

Het wordt warm komende week. Erg warm. Wat ons betreft is dat dé perfecte timing om de strandtenten van Nederland onveilig te maken. In Nederland hebben we namelijk heuse pareltjes op het strand – en wij vertellen je graag waar je aankomende week moet zijn.

Onze collega’s van NSMBL stelden het onderstaande lijstje van de leukste strandtenten van Nederland samen, en daar sluiten we ons helemaal bij aan.

9 x de leukste strandtenten in Nederland

1. Ubuntu Beach, Zandvoort

Als we je vertellen dat bij Ubuntu Beach 20 soorten schepijs hebben, pak je dan meteen je strandtas? Bij Ubuntu Beach waan je je de hele dag in Ibiza, want het interieur van de strandtent is geïnspireerd op Bali en Ibiza. The best of both worlds, en dat gewoon in Nederland.

2. Bernie’s Beachclub, Zandvoort

Nog een favoriet in Zandvoort is Bernie’s Beach. Deze beachclub heeft een zwembad (!) voor als je wel van die zoute zeelucht houdt, maar niet gek bent op zand tussen je tenen.

3. Tulum, Noordwijk

Tulum kennen we al een tijdje door het fantastische interieur van de strandtent, maar ook de menukaart mag er zéker wezen. Avocado toast met gegrilde kip, poké bowls, buddha bowls… je snapt het al, je kunt ons op dit plekje vinden.

4. Beachclub Birds, Kijkduin

De naam is niet alleen heel erg leuk, het interieur van Beachclub Birds mag er ook meer dan wezen. Het is een heerlijke plek om de hele middag in de zon te zitten en te genieten.

5. Uluwatu Beachclub, Hoek van Holland

Uluwatu in Hoek van Holland doet ons denken aan een hippe surf shack. Je kunt er vanaf 10 uur ‘s morgens terecht, en feest er door tot in de late uurtjes. De relaxte Bali-vibe is ook hier zeker terug te vinden.

6. Barbarossa Beach, Scheveningen

In Scheveningen kan je niet om Barbarossa heen. De menukaart is goed, het interieur ziet er tot in de puntjes verzorgd uit, en van alleen al het bekijken van de foto’s krijgen we zin om meteen naar Scheveningen te rijden.

7. Strandpaviljoen 15, Texel

Als er een (mid)-weekje Texel op de planning staat, ga dan sowieso lang bij Strandpaviljoen 15. Alle gerechten op de menukaart worden bereid met Texelse producten als basis en daar staan we natuurlijk 100% achter.

8. Woodstock, Bloemendaal aan Zee

Een persoonlijke aanrader: bij Woodstock is het altijd gezellig. Er staat altijd fijne muziek aan, het personeel is hartstikke aardig en er is altijd iets te doen. Om nog maar te zwijgen over de aankleding van deze beachclub.

Meer zomer in Nederland?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Zomer in eigen land – dit zijn de leukste strandtenten van Nederland
Sluiten