Esmé Brinkman
Esmé Brinkman Architectuur 10 nov 2015

Heerlijk strandhuis mét binnentuin aan de kust van L.A.

Dit fantastische strandhuis is ontworpen en gebouwd door Ras-A Design & Build Studio en staat aan Manhattan Beach in Los Angeles. Het huis met de prachtige binnentuin en frisse kleuren brengt ons meteen in zomerse sferen. Het oorspronkelijke huis werd gebouwd in 1927 en werd later gesloopt, maar de fundering is blijven staan. Het nieuwe huis is op deze fundering gebouwd, zodat de natuur van het gebied zo min mogelijk wordt aangetast.

Het was nog best een uitdaging om een huis te ontwerpen dat precies op de fundering past. Het kavel en de fundering zijn namelijk best smal en het huis moest ook nog wel genoeg ruimte hebben hebben om de wensen van de bewoners uit te laten komen.

Door de beperkte ruimte is het huis gebouwd rondom een binnentuin. Hierdoor wordt de tuin onderdeel van de woonkamer. Maar er is nog een voordeel van deze indeling: door de binnentuin af te sluiten met grote ramen en deuren komt er nu zelfs in het smalle middenstuk van het huis genoeg licht binnen.

Draadmeubels geven je interieur een bijzondere touch, vooral als ze een felle kleur hebben! Wij zetten de leukste draadmeubels voor jou op een rijtje.

Omdat de binnentuin onderdeel is van het woongedeelte, is er zowel binnen als buiten vloerverwarming gemaakt. Zo kunnen de bewoners het gehele jaar heerlijk buiten zitten. Het huis is ook uitgerust met zonnepanelen en speciale ventilatiegaten. Door deze gaten wordt de zeewind gefilterd, waardoor het huis geen airco nodig heeft.

Zowel binnen als buiten heeft het huis een witte basis, met grijze natuurstenen elementen en een combinatie van esdoorn -en walnoothout. Deze basis wordt gecombineerd met veel kleurige accessoires en meubels.

>> Werken met wit in je interieur

Ondanks de beperkte ruimte heeft het huis drie slaapkamers. Waarvan één met een super handig opklapbed! Het bed zit normaal ‘verstopt’ in een op maat gemaakte kastenwand van witte fronten en donker walnoothout.

Omdat weinig licht het smalle gebouw binnenkomt, heeft de tweede verdieping veel ramen in het dak. Zo krijgen de slaapkamers en badkamer toch genoeg daglicht!

Bekijk ook eens dit heerlijke huis in Sao Paulo, waarbij het terras onderdeel is van de woonkamer.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

homeworlddesign.com

Reageer op artikel:
Heerlijk strandhuis mét binnentuin aan de kust van L.A.
Sluiten