Merve Ozturk
Merve Ozturk Tips 13 okt 2020

Veilig stopcontacten schoonmaken doe je zo (minder eng dan je denkt)

Schoonmaken is een dingetje. Vaak moet je jezelf overhalen en dan gaat het vooral om stofzuigen en ramen lappen. Zeg nou eens eerlijk: hoevaak maak je jouw stopcontacten schoon? Ik weet het, ‘t is spannend en daarom heb ik de ultieme tips voor je.

Let op: zorg ervoor dat je de elektriciteit er af haalt via de schakelaars in je meterkast om op een veilige manier schoon te maken.

Zó kan je stopcontacten schoonmaken op een veilige manier

Alleen stoffig? Stopcontact afstoffen en afnemen

Is jouw stopcontact niet extreem vies maar alleen stoffig? Gebruik dan een stopcontact borsteltje om al het stof veilig weg te halen. Wanneer je stopcontact stofvrij is, is het tijd om ‘m af te nemen. Dit doe je het beste door een goed uitgeknepen, vochtige doek met een druppeltje ammonia te gebruiken – om jouw stopcontacten goed te ontvetten.

Eenmaal goed schoongemaakt? Hou ze dan goed bij. Stopcontacten schoonmaken kan je namelijk makkelijk doen met, ja echt, een babydoekje (waar je nog veel meer plekken in huis mee kan schoonmaken).

Zijn ze heel vies? Dan mag je grondiger je stopcontacten schoonmaken

Zijn je stopcontacten écht heel vies? Dan kun je ze het beste losschroeven met een schroevendraaier en schoonmaken in een sopje. Soda en allesreiniger werken hier prima voor. Zorg ervoor dat ‘ie goed droog is voordat je ‘m weer vastschroeft.

Tip: leg je stopcontacten minimaal een uurtje in de zon zodat je zeker weet dat ze echt goed droog zijn.

> 6 dingen die je met het schoonmaken beter níét meer kunt doen

Meer schoonmaaktips op Roomed

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Elektricien

Reageer op artikel:
Veilig stopcontacten schoonmaken doe je zo (minder eng dan je denkt)
Sluiten