Esmé Brinkman
Esmé Brinkman Architectuur 13 februari 2016

Stoere open loft met industriële elementen

Wanneer je een pand vindt met grote houten balken, bakstenen muren en een open indeling zit je al snel goed. Dat moet ook de eigenaar van deze loft gedacht hebben. Hij kocht de loft toen het nog dienst deed als kantoor. Samen met het Poolse architectenkantoor Cuns Studio maakte hij er zijn eigen droomhuis van.

De loft is te vinden in Poznan, een stad in het westen van Polen. In het nieuwe ontwerp bleef de open indeling, maar omdat de eigenaar veel gasten over de vloer heeft werden er ook een aantal kamers gemaakt om zo meer privacy te creëren.

Wat natuurlijk meteen opvalt, zijn de bakstenen muren. In combinatie met de stalen trappen krijgt het huis een fijne, industriële uitstraling.

>> Inspiratie voor de allermooiste bakstenen muren

Door de industriële elementen te combineren met voornamelijk stoffen meubels krijgt het huis toch een huiselijke uitstraling. De afwisseling tussen de ruwe, bakstenen muren en de glad gestuukte stukken geeft het interieur een speelse look. Het meest lastige aan de renovatie waren de vloeren en de originele balken. Er moesten heel wat lagen verf verwijderd worden om ze weer in originele staat te krijgen. Maar het resultaat is er dan ook naar!

Op de vliering zijn nog twee extra kamers gebouwd, zodat de gasten van de eigenaar genoeg privacy hebben. En hoe cool is die relaxte spot daar hoog in de lucht?! Dit idee zagen we ook al eerder in dit mooie appartement, waarbij de gehele vloer bestaat uit zo’n fijne hangmat.

En dan als laatst: de slaapkamer. Met een open badkamer om van te dromen! Het was de droom van de eigenaar om te kunnen badderen onder de sterrenhemel en door de grote dakramen is dat mogelijk! De grote lamp boven het bed staat in mooi contrast met de industriële elementen: het geeft de kamer een dromerige look.

Zou jij een bad in de slaapkamer willen?

cuns.pl

Reageer op artikel:
Stoere open loft met industriële elementen
Sluiten