Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Badkamer 29 apr 2022

Zwart, beton en planten: dit is het stappenplan voor een stoere badkamer

Vaak zijn badkamers wit, glanzend en niet bepaald stoer. Best logisch, want zo’n witte look wordt over het algemeen geassocieerd met clean en fris – precies wat je in de badkamer wilt. Maar de kleur en het materiaal zeggen natuurlijk helemaal niet zoveel over de hygiëne in de ruimte. Zeker als je een ietwat stoere badkamer wilt creëren, kies je niet zo gauw voor wit.

Wat kies je dan wel voor kleuren en materialen? Wij zetten dé must-do’s voor een stoere look op een rijtje. Ben je nog aan het oriënteren welke stijl je de badkamer wilt geven? Check dan snel deze tips!

In 7 stappen een stoere badkamer

 

1. Gebruik donkere tinten

Met donkere kleuren creëer je een strakke, maar luxe uitstraling. Nu hoef je niet gelijk de hele badkamer zwart te verven. Met een paar aanpassingen krijg je al een stoere look. Vervang bijvoorbeeld de wasbak voor een matzwarte variant en koop donkergrijze handdoeken. Je kunt ook meer in details werken en accessoires in een donkere tint toevoegen, zoals zwarte zeephouders of een spiegel met donkere omlijsting. Of ga voor zwarte kranen in een matte afwerking.

2. Voeg metalen toe

Een stoere look bereik je met de juiste materialen. Vooral natuurlijke materialen, zoals metaal, doen het goed. Metalen kun je terug laten komen in accessoires. Dit geeft de badkamer gelijk een back to basic-look. Zet bijvoorbeeld een metalen ladder tegen de muur en hang daar handdoeken aan of haal een metalen wasmand.

3. Houd de badkamer netjes

Klinkt erg voor de hand liggend, maar is vaak nog erg lastig: zorg dat je badkamer netjes blijft. Laat dus niet teveel prullaria in het zicht liggen en zorg voor een stoere kast. Zo kan een open kast van metaal een goede toevoeging zijn. Deze kun je vervolgens stijlen met een paar planten en stoere accessoires, zoals ouderwetse potten voor badzout.

 

4. Zorg voor metallic details

Een beetje glans geeft je badkamer al snel een chique look, maar juist in combinatie met stoer metaal zorgt dit voor een cool contrast. Nu zijn kranen vaak zilver, maar vervang deze eens voor een gouden of messing variant. Of pak het groter aan en geef je bad een zilveren make-over.

5. Laat hout terugkomen in de styling

Natuurlijke materialen geven je badkamer gelijk een stoere look. Hout is heel makkelijk toe te voegen aan de badkamer. Oude huizen hebben bijvoorbeeld authentieke houten balken, die je badkamer niet alleen ruimtelijker, maar ook klassieker maken. Of kies voor een houten vloer, dat is met de juiste ondervloer en voldoende ventilatie in de badkamer erg sfeervol is. Een andere optie is een houten wastafelmeubel of planken van hout voor handdoeken en accessoires.

 

6. Laat beton terugkomen

Beton geeft de badkamer direct een stoere look en is bovendien erg stijlvol in combinatie met metallic.

 

7. Zet planten neer

Bij stoer denk je waarschijnlijk niet gelijk aan planten in de badkamer, maar met de juiste groene monsters geef je de badkamer een natuurlijke look. Kies bijvoorbeeld een grote plant, zoals de Monstera, wanneer je een grote badkamer hebt.

Niet veel ruimte? Hang planten dan op in een macramé hanger, zet een paar kleine cactussen neer of koop een eucalyptus voor een echt wellness-effect. Dankzij het stoom van de douche komt de eucalyptus-geur namelijk vrij, dat gelijk een rustgevend effect heeft.

Meer tips voor de badkamer

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Zwart, beton en planten: dit is het stappenplan voor een stoere badkamer
Sluiten