Stoer penthouse met gave greenwall in de badkamer

Dit penthouse was een volledig blank canvas voor de architect. Het appartement bestond namelijk nog niet en moest dus from scratch ontworpen worden op de dertigste verdieping van een hoog gebouw in Kiev, Oekraïne. Aangezien dit huis niet het hele jaar door bewoond wordt, had hij weinig wensen. Hij wilde een plafond van beton en hoge ramen, zodat hij extra kan genieten van het uitzicht. Daarnaast wilde hij een open ruimte en veel natuurlijke materialen zonder dat het onderhouden hem veel tijd kost.

Het penthouse is een ontwerp van architect Olga Akulova. Aangezien de bewoner niet het hele jaar thuis is, ontwierp Akulova daarnaast een slim home systeem waarmee hij de temperatuur, het beveiligingssysteem, het licht en de televisie op afstand kan regelen.

Het penthouse heeft maar aan één kant ramen en daarom koos de architect ervoor om alles zo open mogelijk te houden. Zo zitten de slaapkamer en woonkamer bijvoorbeeld gewoon in dezelfde ruimte, maar worden ze wel deels gescheiden door room dividers. Om warmte aan het neutrale interieur toe te voegen, gebruikte Akulova onder andere eikenhout voor inbouwkasten en een groot deel van de keuken.

In plaats van een heleboel (kleine) losse meubels die waarschijnlijk uit balans zouden zijn in de stoere ruimte, koos de architect voor inbouwkasten die in dit geval ook handig werken als een alternatief voor muren. Aangezien er geen echte muren zijn, profiteert de bewoner hierdoor in de hele loft van daglicht. Daarnaast zijn de privé ruimtes toch enigszins afgesloten, terwijl de open sfeer behouden blijft.

Naast veel hout in de keuken, voegde de architect ook een touch of copper toe. Hoewel dit niet meteen in dezelfde stijl is als de rest van het interieur, past het wel in de minimalistische en basic keuken. En zeg nou zelf, hoe gaaf zijn die stoelen?

In de woonkamer maakte de architect een grote zwevende wand met onder andere een open haard en ingebouwde flatscreen tv. Het open deel naast de haard gebruikt de bewoner onder andere voor houtopslag en boeken. Daarnaast staat hier de Eames House Bird. Wist je dat deze eigenlijk helemaal niet ontworpen is door Charles en Ray Eames? Hoe het wel zit, vertellen we je in dit artikel.

In de badkamer spotten we een van de woontrends van 2016 waar wij heel blij van worden: een greenwall slash verticale tuin! En heb je het bijzonder design van de bad al gezien?

Om meer privacy te creëren tussen de werkkamer en slaapkamer kan de bewoner deze twee ruimtes afsluiten met glazen schuifdeuren en gordijnen.

www.olgaakulova.com

Vier gratis printables voor in je interieur?

Meld je aan voor de mailing en ontvang ze direct in je inbox!

Reageer op artikel:
Stoer penthouse met gave greenwall in de badkamer
Sluiten