Stoer en kleurrijk appartement met industriële elementen

Deze keer geen Scandinavisch interieur, maar een kijkje in een stoer en kleurrijk appartement in Rio de Janeiro. De eigenaar, een dertigjarige man, houdt van mooi design maar wilde ook een huis waar hij zonder zorgen vrienden kan uitnodigen voor gezellige huisfeestjes. Om al zijn wensen uit te laten komen, huurde hij Studio RO + CA in. Dit architectenbureau was zowel voor de verbouwing als het interieur design verantwoordelijk en het resultaat is.. wauw!

RO + CA was ook het brein achter dit speelse appartement. We beginnen onderhand best wel fan te worden van deze mannen!

De basis van het appartement is industrieel en vrij rustig. De wanden, vloer én het plafond zijn gemaakt van beton. De felle kleuren komen vooral terug in de accessoires. De felroze bank en de neonverlichting aan de muur zijn de echte eye catchers van woonkamer.

Als contrast op het vele beton kozen de ontwerpers voor een eettafel van sloophout, á la Piet Hein Eek. De deur naar de tweede kamer is wel heel bijzonder! Om de kamer te scheiden van de rest van het appartement is er geen muur gebouwd, maar een oud rolluik geplaatst. Zo een die je normaal weleens bij winkels ziet. Je kunt de slaapkamer betreden via de ingebouwde deur, maar het luik kan ook helemaal omhoog worden gerold zodat je de kamer kunt betrekken bij de rest van het appartement. Ideaal!

De keuken is open, maar wordt toch van de woonkamer gescheiden door de diagonale betonnen balk.

Ook in de keuken is een bijzondere combinatie te vinden. De hoogglans zwarte keukenkasten worden gecombineerd met het beton én met witte metrotegels. Wil je zelf ook zulke te gekke tegels, maar ben je overdonderd door alle opties? Wij zetten de leukste manieren voor het leggen van de metrotegels voor jou op een rijtje.

De slaapkamer is ook uitgerust met toffe kunst en unieke accessoires. Hoe cool is die Chanel ton als nachtkastje? Het beton op de muur en het beddengoed is mooi op elkaar afgestemd met een ton sur ton kleurenpalet. De slaapkamer is niet al te groot, maar door de slimme indeling en de handige inbouwkast is er zelfs nog ruimte voor een home office.

www.studioroca.com.br

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
Stoer en kleurrijk appartement met industriële elementen
Sluiten