Een kijkje in een stoer appartement met industrieel design

Ben je toe aan een nieuw interieur en wil je graag een stoere look creëren? Dan biedt dit appartement in Kiev vast veel inspiratie. Samen met Sergey Makhno Architects ontwierpen de eigenaren dit fijne optrekje met stoere materialen en industrieel design.

Het appartement is hét bewijs dat je voor een industriële look niet per se hoeft te verbouwen. De betonnen muren en plafonds spelen de hoofdrol, maar stiekem is dit helemaal geen beton…

Staal, bakstenen muren, glas en industrieel design zorgen voor een stoere look. Vooral in combinatie met betonnen muren. Maar helaas is niet elk huis of appartement geschikt voor zo’n onafgewerkte muur. Soms is het materiaal te zwaar of doet het de isolatie van het huis geen goed. Daarom kwamen de architect en de bewoners tot een slimme oplossing.

De muren en delen van het plafond werden behandeld met zogenaamd ‘decorative plaster’. Het gips smeer je met behulp van een spaan op de muur, waarna je er met een (droge) verfroller overheen gaat om textuur te creëren. Gratis tipje van ons: check YouTube eens. Daar staan een heleboel handige tutorials op. Zoals deze! Je kunt ook een beton-look verf gebruiken. Dan creëer je in een handomdraai de kleur, alleen niet de textuur.

Naast het vele hout en ‘beton’ is er gekozen voor één accentkleur: groen. Deze kleur komt door het hele appartement terug in verschillende tinten.

In de slaapkamer vinden we een te coole bakstenen muur. Deze muur is wél ‘echt’, maar wist je dat je zo’n muur ook zelf kunt maken? En hiervoor hoef je het pleisterwerk niet van de muur af te halen! Met isolatieschuim en soldeerbout kun je zo’n bakstenen muur faken. Hoe? Dat laten we je met deze DIY zien!

Benieuwd naar meer mooie woonkamers met veel beton? Bekijk dan even deze inspiratieboost.