Stoer appartement in Brazilië vol kleur en speelse details

Dit appartement in Brazilië lijkt in eerste instantie vrij donker, maar dat wordt helemaal goedgemaakt door de kleurrijke en speelse inrichting! Hoewel de woning vrij compact is, richtte de design studio alles zo in dat er genoeg ruimte overbleef voor een kast met de enorme boekencollectie van de bewoners en een aantal grote kunstwerken. Gaaf!

Het interieur lag in handen van de twee mannen van Studio Ro + Ca. Hoewel je normaal gesproken waarschijnlijk meteen zou kiezen voor lichte kleuren in een kleine ruimte, kozen zij juist voor vrij donkere kleuren. Met als resultaat: een stoer appartement vol persoonlijke en speelse elementen.

De woonkamer is een smalle kleine ruimte met aan één kant een grote boekenkast, die de hele muur vult. Voor de ramen hangen luiken om de felle zon tegen te houden. Handig, maar hierdoor wordt het wel snel donker binnen. Herkenbaar probleem? In dit artikel delen we vijf manieren om een kamer zonder raam te verlichten. Hier werd dat bijvoorbeeld slim gedaan door de bijzondere streepjescode als lamp én designobject aan de muur te hangen.

Verspreid door het huis spotten we speelse details, zoals het knuffelschaap op de kruk naast de bank. De boeken zijn express met de rug de andere kant op in de kast gezet. Niet erg handig met het uitzoeken van een boek, maar zo vormen de boeken wel een bijzonder geheel doordat de kleuren bij elkaar passen. Aangezien er geen plek op de muur is voor kunst, hing de studio een schilderij aan de boekenkast. Een handige manier van decoreren waar geen muur aan te pas komt!

In de keuken krijgt het interieur een industrieel tintje. Normaal stuc je een muur om het oppervlak glad te maken, maar hier koos de studio expres voor grof stucwerk zodat er een stoere structuur ontstaat. Dat past bij de rest van de details in de keuken. Ondanks dat er hier helemaal geen ramen zitten, is de ruimte door de lichte muren niet te donker.

Ook in de slaapkamer zien we dezelfde muren terug. Het brede leren hoofdbord voegt warmte en een stoere touch toe aan de koele kleurtinten in de rest van deze ruimte.

www.studioroca.com.br

Reageer op artikel:
Stoer appartement in Brazilië vol kleur en speelse details
Sluiten