Polkadot heaven: 6 stijlvolle manieren om stippen in je interieur te verwerken

Toegegeven, ‘je kunt nooit genoeg printjes hebben’ gaat niet helemaal op voor je interieur. Maar dat betekent niet dat je printjes helemaal moet bannen! Ruitjes, streepjes of zelfs dierenprint: het kan allemaal (maar niet allemaal tegelijk). Toch liever stippen? Hier is wat inspiratie om stippen in je interieur te verwerken.

Zo verwerk je stippen in je interieur

1. Gouden stippen op de muur

Je ziet het de laatste tijd regelmatig voorbij komen: een muur vol gouden stippen. Dat is niet alleen heel schattig, maar ook heel stylish! Er bestaan behangprintjes voor, maar met wat verf kun je natuurlijk ook gewoon zelf zo’n leuk stippenprintje fixen. Je kunt ervoor kiezen om ze gelijkmatig te verdelen, zoals op de foto hieronder, maar soms is het juist ook lekker speels om de polkadots willekeuriger op je muur te plaatsen.

2. Gekleurde stippen op de muur

Vooral heel leuk voor de kinderkamer, maar ook in je eigen slaapkamer als je er een beetje oog voor hebt: gekleurde stippen in je interieur. Dat is het vrolijkst met alle kleuren van de regenboog, maar een combinatie van bijvoorbeeld alleen blauwe en paarse of oranje en rode stippen is al een stuk volwassener.

3. Stippen in de hoek van je muur

Oké oké, nog één voorbeeld met een muur dan. Als je geen zin hebt om een hele muur (of meerdere) met stippen te bedekken, kun je er namelijk altijd nog gewoon voor kiezen om je te beperken tot één hoek van de muur. Begin met een heleboel stippen op een kluitje en laat die langzaam ‘uitvliegen’ richting de andere hoeken van de muur.

4. Maak een statement met gestipte meubels

Zo’n rood met wit gestipte bank is best wel opvallend. Maar als je de rest van de kamer een beetje rustig houdt, werken statement-meubels juist heel goed! En als je uitgekeken raakt op het printje, zoek je gewoon een nieuwe opvallende bank op Marktplaats – vaak staan die heel lang te koop omdat mensen ze te gewaagd vinden. En dat is dus jouw kans om toe te slaan.

5. Polkadot pillows

Wil je toch voor een veiligere optie gaan, dan zijn kussens altijd een goeie. Kussenhoezen kunnen je gemakkelijk vervangen, waardoor je in feite elke paar weken een andere look kunt geven aan je bank of bed. En gestipte kussens zijn lekker huiselijk!

6. Servies met stippen

Een andere makkelijke manier om wat stippen in je interieur te brenge is met servies. Er bestaan heel leuke theepotten met stippen, mokken met stippen en zelfs borden met stippen. Vaak zijn die zwart-wit gestipt en hebben ze iets van goude details, waardoor ze perfect in een modern interieur passen.

En onthoud: it’s all about the details. Wil je wel graag stippen in je interieur verwerken, maar niet zo heel prominent? Koop bestek met stippen, zoek een hippe zwart-wit gestipte lampenkap voor in een hoekje en noem zo maar op. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Meer inspiratie voor je interieur

Reageer op artikel:
Polkadot heaven: 6 stijlvolle manieren om stippen in je interieur te verwerken
Sluiten