Stinkende vaatwasser schoonmaken? Op deze manier ruikt je vaatwasser weer fris

Komt de stank je tegemoet als je de deur van de vaatwasser opentrekt? We weten hoe vervelend dat kan zijn. Gelukkig is er een simpele oplossing voor dit probleem, waardoor een stinkende vaatwasser schoonmaken toch ineens heel makkelijk wordt.

Je kan je vast voorstellen dat er een hoop vuil in de vaatwasser blijft hangen. Etensresten en restjes vaatwastablet, om maar een voorbeeld te noemen. Dat gaat naar verloop van tijd stinken, zeker als het niet regelmatig schoon wordt gemaakt.

Zo voorkom je een stinkende vaatwasser

Controleer dagelijks de filters (meestal onderaan in de machine) op vuilresten. Verstopte filters zorgen er ook voor dat het water niet goed afgepompt wordt en veroorzaken stank. Draai de filters los, maak ze schoon onder de kraan en draai ze weer op hun plaats om een stinkende vaatwasser te voorkomen.

Vettige resten of restjes vaatwastablet kunnen ook in de vaatwasser zelf blijven hangen. Dit gebeurt sneller als je vaak koude of korte programma’s draait. Laat de vaatwasser af en toe op een langer en heter programma draaien en veeg vettige vaat even af voor je deze in de vaatwasser zet. Dat is zo gepiept en veel beter voor je vaatwasser.

Doe de vaatwasser niet altijd dicht, maar laat deze eens in de week open staan om te luchten.

Zo kun je een stinkende vaatwasser schoonmaken

Doe een klein kopje azijn en een in vieren gesneden citroen in de vaatwasser. Laat de stinkende vaatwasser zonder vaat op een heet programma draaien zodat de vetten en de kalkaanslag als sneeuw voor de zon verdwijnen. Vervolgens kun je de rubbers van de deur schoonmaken met een goede allesreiniger of groene zeep. Zorg ervoor dat je alle restjes en randjes meeneemt.

Heeft het niet geholpen? Probeer het dan eens met een vaatwasser reiniger die je in de supermarkt kan kopen.

Ga je jouw stinkende vaatwasser schoonmaken, dan is het aan te raden ook de spoelarmen eruit te halen. Leg ze een nacht lang in een badje met soda en prik de gaatjes door met een tandenstoker. Nu zelfs die schoon zijn, zal je vaatwasser weer lekker fris ruiken. Soda in de vaatwasser zelf doen is geen aanrader, dit zal de rvs elementen aantasten.

Het schoonmaken te pakken?

Oma Weet RaadConsumentenbondKlusidee

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
Stinkende vaatwasser schoonmaken? Op deze manier ruikt je vaatwasser weer fris
Sluiten