Maud van Dijck
Maud van Dijck Interieur 22 sep 2021

6 ideeën om jouw studentenkamer een stijlvolle upgrade te geven

De eerste maand studeren zit er alweer bijna op. Maar jouw kamer is misschien nog niet voor je komende studententijd ingericht. Ook al is die periode natuurlijk tijdelijk, het is wel fijn als je studentenkamer je helemaal thuis laat voelen.

Wij hebben wel wat ideeën om je lege studentenkamer stijlvol mee aan te kleden.

6 ideeën voor een mooie studentenkamer

1. Leuke spiegels

Stijlvol, simpel én zo handig (zeker als je je badkamer met meerdere mensen deelt). Een spiegel is eigenlijk een item wat je niet wilt dat in je studentenkamer ontbreekt. Het kan namelijk ook je kleine studentenkamer er iets groter uit laten zien. Je kan een spiegel ideaal boven je bureau hangen waardoor het ook als make-up tafel dienen.

Kan je geen plekje aan de muur voor je spiegel vinden? Denk er dan over na om een spiegel op je deur op te hangen. Dan kan je ook meteen zien of dat ene plukje haar weer net verkeerd steekt voor je de deur uitgaat.

Doe eens creatief: 5 bijzondere manieren om je spiegel te decoreren

2. Persoonlijke wanddecoratie

Van die kale witte muren in je studentenkamer wil je natuurlijk af. Hang je foto’s op of je favoriete posters om je kamer meteen een stuk persoonlijker te maken. Wil je het er niet te studentikoos uit laten zien zoals met washi tape? Lijst je foto’s dan in voor een volwassenen look.

Daarnaast zijn wereldkaarten een gemakkelijke en toffe manier om een groot deel van je wand mee te decoreren.

3. Mooie sfeerverlichting

Breng sfeer naar je studentenkamer door stijlvolle lichten in je interieur te plaatsen. Kies bijvoorbeeld voor een fijne bureaulamp zoals een van deze TERTIAL lampen van IKEA.

Wil je echt een knusse studentenkamer? Overweeg dan om een lichtsnoer of -gordijn aan je muur te hangen. Dan kan je de volgende keer er gezellig bijzitten wanneer je weer samen met je huisgenoten Netflix gaat kijken.

4. Zachte kussens en dekens

Naast een mooie kamer wil je vanzelfsprekend een comfy kamer. De gemakkelijkste manier om hiervoor te zorgen is door wat kussens en dekens in je interieur te stylen. Niet alleen zal het er leuk uitzien, je zit straks ook lekker warm onder de deken wanneer de winter weer voor een koude studentenkamer zorgt.

5. Lekker groen

Om je studentenkamer een frisse look te geven plaats je minstens één plant in je kamer (meer mag altijd). Reis je vaak terug naar huis in het weekend? Misschien is het dan slimmer om voor kunstplanten te kiezen als je denkt dat je regelmatig gaat vergeten ze water te geven.

Een leuk idee voor groen aan de muur: slinger wat planten door een memobord heen.

6. Planken aan de muur

Kies voor zwevende planken aan je wand voor gemakkelijke opbergruimte. Verf het in een kleurtje dat binnen jouw kamer past en je hebt een simpel maar stijlvol design.

Een kleine studentenkamer inrichten doe je aan de hand van dít voorbeeld

studentenkamer
Bron: Roomed

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Decoist

Reageer op artikel:
6 ideeën om jouw studentenkamer een stijlvolle upgrade te geven
Sluiten