Inspiratieboost: droge voetjes met een stijlvolle badmat

Inspiratieboost: droge voetjes met een stijlvolle badmat

Als je net uit de douche komt, is het altijd lekker om op een warme, zachte badmat te stappen in plaats van een ijskoude tegelvloer. En niet alleen je voeten, maar ook je ogen worden blij van een stijlvol exemplaar. Wij hebben een aantal fijne opties voor je verzameld.

Weg met de saaie badkamer: zo betrek je ‘m bij de rest van het interieur

CB2
Brit

Als je aan een badmat denkt, denk je waarschijnlijk als eerste aan een stoffen of wollen exemplaar. Het voelt aangenaam aan en geeft de badkamer een warmere uitstraling. Je kunt op safe spelen en het kleurenpalet van de mat matchen met de rest van de badkamer, maar je kunt ook júist gaan voor een kleine kleurenexplosie. Het geeft wellicht een iets onrustiger gevoel, maar voegt wel weer een speels element toe. Het ligt er maar aan waar je voor wil gaan.

Wellard architects

Staat comfort niet zo hoog bij jou in het vaandel – maar gaat het meer om de algehele sfeer? Ga dan voor een natuurlijke look met een houten badmat. Het staat strak en past goed bij een badkamer met veel andere natuurlijke materialen en neutrale kleuren.

Fiona Lynch

Voor een rieten exemplaar geldt hetzelfde als een houten: het voegt vooral sfeer toe. Ook leuk in een bohemian badkamer.

Hello Victoria
Brittany

Een vloerkleed in de badkamer? Waarom niet! Vooral een vintage exemplaar staat gaaf als contrast in een neutrale badkamer. Heb je een klassieke badkuip? Dan complimenteert een passend vloerkleed de look.

Lees ook: een vleugje vintage in de badkamer