Stijlvol wonen in een compacte studio met Scandinavische touch

Wanneer je een kleine ruimte hebt om in te delen denk je vaak vooral aan de functionaliteit. Dit huis in Göteborg bewijst echter dat compact en stijlvol wonen heel goed samen gaan. Ook leren we hoe we binnen één ruimte toch aparte gedeeltes kunnen creëren. Kijk snel met ons mee!

Woon jij sinds kort in een studio of klein appartement, maar loop je nog vast op de indeling? Met deze tips geven wij je een duwtje in de goede richting.

Compact en stijlvol in één

De keuken met eethoek voelt echt als een aparte ruimte. Dit komt door het grote contrast. De studio heeft een lichte basis maar de keuken is juist geheel zwart. Doordat de wand niet helemaal tot het plafond zwart is geschilderd, maar enkel tot de hoogte van de keuken, maakt dat het een knus hoekje wordt. Toch voelt het met al dat zwart niet te donker door de grote ramen die veel licht doorlaten.

>> 11x de mooiste zwarte keukens

In tegenstelling tot de zwarte keuken heeft de studio een rustig en licht kleurenpalet. Hierdoor oogt de ruimte groter. De ruimte voelt erg warm aan met de grijzige tinten en de verschillende materialen. Heb jij zelf ook een klein huis? Kies dan net als deze bewoners voor tafels met een open frame. Hierdoor kan het licht door de tafels heen en krijg je een “luchtige” look. Kijk voor meer tips voor een luchtige look even naar dit artikel.

Door de hoge plafonds is een hoogslaper een ideale oplossing voor een kleine studio. De sierlijsten zorgen voor een fijne, karakteristieke sfeer. Mooi! Zo zie je maar dat compact en stijlvol wonen heel goed samen gaan.

Onder de hoogslaper bevindt zich de kleine badkamer. De witte tegels laten de ruimte groter lijken en met een aantal kleine accessoires wordt de ruimte toch sfeervol gemaakt.

De ruimte die als hal fungeert is met een lange wandkast optimaal ingedeeld. Hier passen veel spullen in die je liever niet laat zien zoals papierwerk en bepaalde kledingstukken. Door de zwevende kast voelt de ruimte optisch groter.

MEER LEZEN
Wil je meer inspiratie voor compact én stijlvol wonen? Kijk dan eens naar onderstaande studio’s:

www.stadshem.se

Reageer op artikel:
Stijlvol wonen in een compacte studio met Scandinavische touch
Sluiten