Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Binnenkijken 24 mei 2019

Stijlvol een studentenkamer inrichten? Deze kamer bewijst dat dat kan

Als we denken aan een studentenkamer, dat staat het bed vaak in de woonkamer. Er wordt veel geleefd in een minimale woonruimte. Maar deze studentenkamer bewijst dat zo’n studentenkamer helemaal niet hokkerig of studentikoos hoeft te zijn. Sterker nog, we vinden deze studentenkamer fenomenaal ingericht.

Een studentenkamer inrichten kan niet altijd gemakkelijk zijn, maar we hopen dat je uit deze kamer genoeg inspiratie kunt halen. Wij in elk geval wel!

stijlvol een studentenkamer inrichten
stijlvol een studentenkamer inrichten

In een kleine studentenkamer is er vaak geen ruimte voor een grote bank. Da’s helemaal niet erg, want een kleine bank staat misschien nog wel veel knusser. Combineer de zithoek met een paar mooie stoelen om er ook meteen een comfortabele eetplek van te maken. Dan heb je die grote eettafel helemaal niet nodig.

Ook geef je eens studentenkamer heel wat klasse mee door een mooie gallery wall. Deze gallery wall is heel rustig gehouden door alleen zwart, wit en beige met elkaar te combineren. Drie rustige tinten die goed bij elkaar passen, en tegelijkertijd veel luxe uitstralen. Een goede keuze, als je het ons vraagt.

stijlvol een studentenkamer inrichten
stijlvol een studentenkamer inrichten

Heb je in je studentenkamer nog een hoekje over? Kleed ‘m dan mooi aan met een paar fijne accessoires. Een koffietafel met een paar mooie boeken en een rustige poster kunnen wonderen doen voor een ruimte. Je geeft er een kamer meteen een stijlvolle look mee, vooral als je het kleurenpalet lekker rustig houdt.

stijlvol een studentenkamer inrichten

Een rustig dekbedovertrek in je studentenkamer

Wil je dat jouw bed in je studentenkamer niet al te veel opvalt? Ga dan voor een dekbedovertrek in één kleur. Dit zorgt ervoor dat je bed wegvalt in de ruimte. Wanneer je kiest voor een dekbedovertrek in een felle kleur of met een drukke print, dan wordt daar de aandacht naartoe getrokken. En dat is nou precies wat je níét wilde.

stijlvol een studentenkamer inrichten

Door een groot vloerkleed onder de bank, salontafel en stoelen te leggen, wordt de kamer in tweeën gedeeld. Dit werk de illusie dat we naar twee verschillende ruimtes kijken, waardoor je niet het gevoel hebt dat je je telkens in dezelfde ruimte bevindt. Een mooie manier om een woonkamer of slaapkamer te ‘faken’ in een ruimte waar je zowel leeft als slaapt.

Meer lezen over studentenkamers

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

lundin

Reageer op artikel:
Stijlvol een studentenkamer inrichten? Deze kamer bewijst dat dat kan
Sluiten