Stijlvol minimalistisch appartement in Lissabon met Scandinavisch interieur

Hoewel dit interieur heel veel weg heeft van een Scandinavisch appartement, staat het niet in het hoge noorden. De woning is onderdeel van een oud gebouw in Lissabon. Veel oude huizen in deze stad hebben kamers waar weinig of geen natuurlijk licht binnenkomt. Daarom lieten de bewoners het appartement volledig restaureren en opnieuw indelen. Slim, want het resultaat is een fijn minimalistisch appartement met heerlijk veel daglicht!

Het project was een samenwerking tussen Arkstudio en Architect Your Home. Om de innner quality van de ruimte te verbeteren, maakten ze een opening in een muur van een kamer zonder raam. In die ruimte maakten ze een open keuken waar je op uitkijkt vanuit de woonkamer. Op de plek waar de keuken eerst zat, zit nu de master bedroom. Door de nieuwe constructie komt het zonlicht de slaapkamer binnen én kunnen de bewoners hier profiteren van natuurlijke ventilatie. Win-win!



De woonkamer is vrij compact en daarom heel basic gehouden met neutrale kleuren. De ruimte ziet er vanbinnen vrij modern uit, maar heeft wel een aantal toffe karakteristieke elementen, zoals de oude houten luiken voor de ramen en balkondeuren. Qua meubels kozen de bewoners voor modern met een mid-century tintje.




Aangezien ook de keuken redelijk compact is en geen raam heeft, maakten de designstudio’s deze ruimte bijna helemaal wit. Naast witte muren en kastjes, kozen ze voor een backsplash van witte metrotegels. Levendigheid en kleur voegden ze toe door kitchen essentials en plantjes in het zicht te zetten. Daarnaast kozen ze aan een kant van de keuken voor planken, waardoor de ruimte groter lijkt. Een handig alternatief voor keukenkastjes!



Naast de master bedroom heeft het appartement nog een kleine extra kamer. Deze hebben de bewoners ingericht als gastenkamer, maar kunnen ze zelf ook gebruiken als er geen gasten zijn. Het bed dat hier staat is bijvoorbeeld ook ideaal als daybed te gebruiken. Heb jij ook een logeerkamer thuis en wil je deze ruimte een multifunctionele boost geven? Wij geven je zes ideeën.



In tegenstelling tot de witte muren in het hele appartement, gaf de architect de muren in de badkamer een betonlook. In plaats van een standaard wastafel, maakten de designers een grote houten tafel voor de wasbak. Hierdoor krijgt de badkamer meteen een relaxte en natuurlijke sfeer.





Ook in de slaapkamer wordt geen ruimte onbenut gelaten. In de vrij smalle ruimte plaatsten de bewoners naast een bed en een kledingkast een bureau. Zo kan de ruimte tegelijkertijd als home office gebruikt worden. In plaats van het schilderij op te hangen, zetten ze het op de tafel. Je kunt dus prima decoreren zonder muren.

Project door Arkstudio.pt X AYH.PT.

www.arkstudio.pt