Stijlvol appartement in Rome met veel natuurlijk licht

Verlichting kan een huis maken of breken. Nu zijn er uiteraard genoeg prachtige lampen te koop, maar niets gaat boven natuurlijk zonlicht! Er is een reden waarom huizen met grote ramen ruimtelijk ogen: natuurlijk licht zorgt voor een open uitstraling. En als je écht geluk hebt, zorgen die grote ramen ook nog eens voor een mooi uitzicht. Al het bovenstaande is op dit elegante appartement in Rome zeker van toepassing.

Het appartement staat in hartje Rome en is ontworpen door Quincoces Drago & Partners. De architectuur van het appartement zorgt al voor een authentieke sfeer, die wordt versterkt door stijlvolle klassieke details: bronzen handgrepen, klassieke deuren en een prachtige vloer.

appartement in Rome
appartement in Rome

De keuken is uitgerust met een losstaand meubel en een strakke, moderne kastenwand. Ook handig: de keuken kan worden afgesloten door middel van klassieke schuifdeuren.

Naast dat zo’n stel deuren niet veel ruimte in beslag neemt, hebben ze nog veel meer voordelen! Ben je al overtuigd? Check dan deze mooiste exemplaren of ga zelf aan de slag met deze DIY.

appartement in Rome
appartement in Rome

De indeling van het appartement is ruimtelijk en open. Alle ruimtes kunnen afgesloten worden door de schuifdeuren, maar wanneer de deuren open staan krijgt het zonlicht de kans om alle hoeken en kamers te verlichten.

De open kast lijkt wel een kunstobject! Daarnaast is de kast ook ontworpen met oog voor detail: het brons van de pootjes komt terug in alle handgrepen en deurklinken.

appartement in Rome
Est-Magazine-Roma-House6
appartement in Rome

Ook in de woonkamer komen de bronskleurige details terug. En dan dat uitzicht.. prachtig!

Est-Magazine-Roma-House7
Est-Magazine-Roma-House8

Hoewel wij de trap mooi genoeg vinden om prominent in de kamer te plaatsen, is hier gekozen voor een andere oplossing: de trap staat ‘verstop’ achter een kastenwand. Dit bespaart niet alleen veel ruimte, maar zo blijft de ruimte ook strak en minimalistisch!

appartement in Rome

Niet alleen vanbinnen maar ook vanaf de straat is het appartement een plaatje. Benieuwd naar meer binnenkijkers in deze stijl? Bekijk dan eens dit prachtige huis in Amsterdam of dit Scandinavische appartement.

estmagazine.com.au

Reageer op artikel:
Stijlvol appartement in Rome met veel natuurlijk licht
Sluiten