Stijlvol appartement in New York met bronzen accenten

Een huisje vinden in de Big Apple is voor velen a dream come true! Dat geldt ook voor Stefanie Brechbuehler en Robert Highsmith, die met dit appartement in New York hun woondroom uit zagen komen. Ze wonen namelijk niet alleen in New York, maar ook nog eens in hun favoriete wijk, Chelsea. En als klap op de vuurpijl hebben ze samen met Workstead Studios van hun appartement een droomhuis weten te maken. Bronzen accenten vormen de rode (of moeten we zeggen bronzen) draad door dit interieur.

Het appartement is gevestigd in een gebouw dat ontworpen is door Beyer Blinder Belle Architecten. Die naam zegt je waarschijnlijk niets. Maar als je hoort dat dit bureau onder andere the Chrysler Building , Rockefeller Centre en het Empire State Building ontworpen heeft, snap je waar we het over hebben.

Omdat de ruimtes nogal groot waren, maakten de architecten gebruik van handige roomdividers. Zo wordt de zithoek gescheiden van de eethoek door middel van een barmeubel. Zo geef je een ruimte meer sfeer, maar wordt de uitstraling van een loft behouden.

Overal in huis ontdekken we bronzen accenten, die het huis warm en sfeervol maken. Deze metallic geeft op een subtiele manier een elegante touch aan het interieur. En de timing is just right, aangezien een trendwatcher ons onlangs vertelde dat brons een van dé trends van 2017 wordt.

>> prachtig huis in de bergen met white-washed hout en keukenblad van marmer

In het kantoor staan zwartstalen archiefkasten, die voor een industriële touch zorgen. Om het geheel niet te stoer te maken, hebben de bewoners ook hier een aantal bronzen accessoires toegevoegd. Zo krijgt de home office een stijlvolle look.

De architecten ontwierpen de meeste meubels zelf en voorzagen hun designs van gave details. Zo is het hoofdbord van het bed en een aantal kasten voorzien van ‘bronzen rivieren’, zoals de architecten het zelf noemen. Daarnaast is het bed uitgerust met een handig opbergvakje voor je laptop en telefoon zodat je al die elektra keurig uit het zicht kunt opbergen.

>> 6x hoofdborden die je zelf kan maken

In tegen stelling tot de meeste kinderkamers, die heel licht en vrolijk zijn, is hier gekozen voor een warme, donkere look. Door het vrolijke behang, de lekkere bank en genoeg speelruimte zal ook de kleine heel blij zijn met dit fijne plekje.

MEER LEZEN
Bekijk ook eens dit waanzinnige penthouse in New York met een kunstzinnig interieur of neem een kijkje in onze absolute droomloft.

www.remodelista.com

Reageer op artikel:
Stijlvol appartement in New York met bronzen accenten
Sluiten