How to: de stijlgids naar een industriële eetkamer

Altijd al een industriële eetkamer willen hebben, maar nooit geweten hoe je het voor elkaar moet krijgen? Het is een stuk makkelijker dan je denkt, maar met behulp van deze stijlgids gaat het helemaal goed komen.

Om een industriële stijl in je eetkamer te implementeren draait het er om dat je de juiste meubels, materialen en kleuren in huis haalt. Wees vooral niet te streng voor jezelf, als je geen bakstenen muur hebt is dat helemaal niet erg. Er is altijd nog baksteen-behang.

De stijlgids naar een industriële eetkamer

Deze stijl heeft zijn opkomst gemaakt tijdens de industriële revolutie (geen grap). In die tijd was het uiterlijk van het huis niet belangrijk, maar het feit dat er een ruimte beschikbaar was om te wonen was al goed genoeg. Dat is waarom veel industriële interieurs er zo grof en rauw uitzien.

Kies de juiste materialen

Dit groffe uiterlijk zie je ook terug in de materialen die deze stijl omschrijven. Bakstenen muren wordt voor deze stijl vaak gebruikt. Het geeft ook meteen textuur, kleur en een soort edgy vibe. Daarnaast zie je ook veel onbewerkte betonnen vloeren, houten draagbalken in het plafond en veel metaal en zwart staal.

View this post on Instagram

Absolutely delighted to have won August week 4 theme CULINARY CORNER for my kitchen diner photo 🖤#howimonochrome So a BIG thank you to the team for picking me 😘 • • We are looking forward to finding out the OVERALL WINNER for August later on today 🙌🏻… Don’t forget to head on over to @howimonochrome and VOTE for your favourite, if you haven’t already 💕 I am also very excited to be a guest host for the week and join the gang @howimonochrome for the new theme WONDERFUL WORKSPACE. We can’t wait to see your entries! • • Please join us by simply TAGGING your “Wonderful Workspace” photos with #howimonochrome and FOLLOWING all hosts and guests below ⬇️ New themes and prizes to be announced ASAP 👀 – – @fj_interiors @maggiemillerinteriors @buttonandbark @e.t.shown_home (new guest host 👋🏻) @violetandpercy.co.uk (this month’s gorgeous prize sponsor 🌸) @bungalow_fifty8 (that’s me 🙋🏼‍♀️) • • • • • #howimonochrome #myhousethismonth #myhouseandhome #interiordesign #interiorboom #interiorwarrior #kitcheninspiration #homesofinstagram #howivintage #myhomestyle #blackandwhite #housebeautiful #interiors4you #interiorstyling #openplankitchen #industrial #rusticdecor #rustickitchen #wherewedine #industrialdiningtable #industrialkitchen #reclaimedtable

A post shared by Bungalow Renovation (@bungalow_fifty8) on

De juiste belichting

De traditionele manier van een industriële ruimte belichten is met grote stalen hanglampen. Ondanks dat dit nog steeds heel mooi staat, kunnen hedendaagse lampen tegenwoordig ook prima. Het mixen van stijlen wordt steeds vaker gedaan, daarom kunnen chique lampen ook prima hangen in een industriële ruimte. Het geeft de ruimte meteen een beetje een eclectische touch.

Functie is belangrijker dan de vorm

Een industriële eetkamer kan je ook prima creëren in een kleine ruimte. Op het internet zie je altijd grote ruimtes zoals een loft of een oud grachtenpand. Dit hoeft echter niet te beteken dat het niet in jouw eetkamer te bewerkstelligen is.

Zorg er in ieder geval voor dat de eetkamer rustig en opgeruimd is. Omdat je al werkt met groffe texturen en materialen, zoals de bakstenen muur, kan het snel rommelig worden. Daarnaast moet de ruimte goed belicht zijn zodat het ruimer oogt. Zorg er ook voor dat je de kleuren van de ruimte beperkt tot rustige kleuren.

De eetkamer meubels

Voor de eettafel met een verweerd en rustiek uiterlijk past het beste bij een industriële eetkamer. Zo’n uiterlijk kan je heel simpel creëren door een houten tafelblad te combineren met een stalen onderstel. Verberg het blad niet onder een tafelkleed, maar laat de textuur en het uiterlijk van het blad juist naar voren komen.

View this post on Instagram

|~• De ochtend was top vandaag, lekker met de kindjes vrij, heerlijk met dit mooie weer gewandeld 🔆 en ons huisje een beetje schoongemaakt 🙌 Vanmiddag is ook goed afgelopen al was ik heel zenuwachtig! Of het me meeviel niet echt maar ik neem zo een rood wijntje uit onze toffe @wijnpaal 🍷 #gaafhe 🥂Goed om de pijn te dempen als straks de verdoving eruit gaat 😉 Fijne avond 😘

A post shared by Jellina- Interior Blogger (@jellinadetmar) on

De stoelen rondom de tafel hoeven niet perse allemaal hetzelfde te zijn, zoals je ziet bij deze eetkamer. Er zijn namelijk veel soorten stoelen mogelijk. Zo kunnen moderne gestoffeerde stoelen, massief houten stoelen en leren stoelen prima staan. Vaak heb je de look al compleet als er een stalen onderstel onder zit. Mocht je niet overal stoelen willen hebben? Dan kan een houten bankje ook helpen om het industriële uiterlijk te versterken.

> Meer van deze eetkamer zien? Een Instagram kijkje in het huis van… Jellina Detmar

Decoraties en accessoires

In een industrieel interieur kan je je goed uitleven met decoraties en accessoires, tot op zekere hoogte dan. Maar een mooie poster of schilderij kan prima aan de muur of geef het een andere twist. Vaak kan een ruimte dat heel goed gebruiken om het wat spannender te maken.

Maar ook een paar planten en een mooi vloerkleed zullen er niet misstaan. Andere accessoires kunnen vazen zijn, een klok aan de muur of een ijzeren letters die een bepaald woord spellen. Mocht je geen inspiratie hebben voor leuke decoraties? Vaak werken vintage items heel goed in een industriële ruimte, dus een bezoekje aan de rommelmarkt kan zeker geen kwaad. Let er alleen op dat je niet te veel decoraties neerzet, een paar hier en daar kan een kamer nét afmaken.

Meer weten over verschillende interieurstijlen?

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
How to: de stijlgids naar een industriële eetkamer
Sluiten