Emma Bering
Emma Bering Wooninspiratie 12 dec 2018

Stift verwijderen: zo krijg je watervaste stift en krijtstift van je ramen

Je kan tegenwoordig de leukste tekeningen en teksten op de ramen creëren met krijtstift. Het verwijderen van deze tekeningen van je raam is echter vaak een vervelender klusje. En we herkennen het vast allemaal: de kids zijn aan de slag gegaan met een watervaste stift op de ramen. Hoe krijg je dát er dan weer vanaf? Met deze tips zal het je een stukje makkelijker afgaan.

Het is natuurlijk ook wel heel leuk om op de ramen te tekenen en te schrijven. Wellicht doe je het op de ramen van je winkel om aandacht te trekken voor een actie of product, maar het kan ook op je eigen ramen zijn. Waar je het ook op doet, op een gegeven moment wil je het raam weer schoon hebben. Hoe pak je dat nou aan?

Raamreiniger werkt meestal prima

Vaak is het genoeg om een paar keer met de raamreiniger en een doekje over het raam heen te gaan. Na de eerste keer kan het zijn dat er een waas op het raam achter blijft. Herhaal het dan ook een keer of 3 totdat het raam weer schoon is en er geen waas meer te zien is.

De wonderlijke babydoekjes

Babydoekjes schijn je voor ongeveer alles te kunnen gebruiken, zo ook voor krijtstift op je ramen. Het is geen garantie voor succes, maar wellicht werkt het op jouw raam heel goed. Het werkt in ieder geval op gevoelige oppervlaktes, zoals televisieschermen en computerschermen.

Nog zo’n wondermiddeltje: azijn

Azijn is ook zo’n wondermiddeltje. Daarom kan het ook heel goed helpen bij het verwijderen van krijtstift van je ramen. Doe een beetje witte azijn of schoonmaakazijn op een schone doek en veeg over de plek op het raam met stift.

Watervaste stift met deo of haarlak

Het klinkt misschien een beetje gek, maar een paar keer spuiten met een deodorant en vervolgens wrijven met een stuk keukenpapier zou de truc moeten doen. Haarlak schijnt hetzelfde effect te hebben. Laat de haarlak alleen niet inwerken, maar ga direct met een stuk keukenpapier over de plek.

Gebruik een beetje tandpasta

Doe een dotje tandpasta op een doekje en wrijf met het doekje over het raam met krijtstift. Als het goed is zal de stift na een paar keer goed wrijven verdwijnen.

Krijtstift verwijderen met alcohol

Als niets lukt kan je altijd nog een agressiever middel gebruiken: alcohol. Doorweek dan een doekje met alcohol en wrijf over de plek met stift heen. Het kan zijn dat je dit 2 of 3 keer moet doen om het er compleet af te krijgen. Als je het grootste gedeelte weg hebt gekregen met een doek met alcohol kan je verder gaan met een vochtige spons.

Het allerlaatste redmiddel is een glasschraper of een verfschraper, maar eigenlijk raden we je aan om eerst alle bovenstaande tips te proberen. Je wilt ten slotte geen krassen op de ramen.

Meer schoonmaak hacks?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Stift verwijderen: zo krijg je watervaste stift en krijtstift van je ramen
Sluiten