Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Lifestyle 11 nov 2020

Zo maak je een stenen vloer én de voegen het beste schoon

Je kunt het maar beter in één keer goed doen: jouw stenen vloer schoonmaken. Als je het niet te ver uit de spuigaten laat lopen, is het in principe zo gebeurd. En dan die voegen nog, een hels karwei of ook zo gepiept? Wij helpen je aan de hand van een simpel stappenplan.

Een stenen vloer schoonmaken doe je op deze manier 👇🏻

Stappenplan voor het schoonmaken van een stenen vloer

Stenen vloer schoonmaken

  1. Belangrijk: eerst even goed stofzuigen. Je wilt met het schoonmaken van de vloer geen overbodig stof en vuil op de vloer hebben liggen, dus een goede stofzuig-sessie is noodzakelijk.
  2. Maak een sopje van warm water en een klein beetje groene zeep. Weet je niet zeker of groene zeep geschikt is voor jouw soort tegels, check dat dan online.
  3. Maak een dweil nat, en werk met schuine stroken de vloer af. We raden niet aan om alleen in rechte banen te dweilen, omdat je hierdoor strepen kunt krijgen. Gebruik ook nooit te veel water.
  4. Spoel je dweil regelmatig uit, ook als de dweil nog voldoende water af blijft geven. Je wilt immers niet dat je jouw vroeg “schoon” maakt met een vieze dweil. Ook als jouw sopje heel smoezelig wordt, is het tijd voor een nieuw sopje.
  5. Droog de tegelvloer met een droge doek. Loop niet over de vloer als deze nog nat is, hier kan je lelijke vlekken van krijgen.

> Good to know: zo krijg je het beste die groene aanslag van je tuintegels af

Voegen schoonmaken

Jouw stenen vloer kan nog zo mooi zijn, als de voegen vies blijven ziet het geheel er waarschijnlijk nog steeds smoezelig uit. De voegen schoonmaken is net zo belangrijk, dus tijd om dit stappenplan er ook bij te pakken.

Het schoonmaken van de voegen vergt iets meer detailwerk, maar als je weet in welke volgorde je het moet doen, kan er eigenlijk niets meer misgaan.

Lees ook: 37 tips over schoonmaken waardoor jouw huis vanaf nu brandschoon is

  1. Ons favoriete middel om voegen mee schoon te maken, is baking soda. Mix 3 eetlepels baking soda met een scheutje water totdat het een papperige substantie wordt. Eventueel kan je het water ook vervangen door azijn, mochten de voegen echt heel vies zijn.
  2. Met een harde borstel kan je het papje aanbrengen op de voegen. Geen harde borstel? Gebruik dan een ouden tandenborstel. Een dun laagje is genoeg, dus smeer het goed uit. Dit papje kan je 20 tot 30 minuten laten zitten.
  3. Pak de (tanden)borstel er weer bij, en schrob de voegen goed totdat je ziet dat de kleur van de voegen lichter wordt.
  4. Verwijder het vuil met een microvezel doek.
  5. Spoel de tegels en voegen na met een beetje warm water en een schone microvezel doek.

Meer schoonmaken doe je met deze tips

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Apartment Therapy

Reageer op artikel:
Zo maak je een stenen vloer én de voegen het beste schoon
Sluiten