Maud van Dijck
Maud van Dijck Wooninspiratie 24 okt 2021

Een stenen open haard – daar krijg je het toch helemaal warm van?

Wil je dat je open haard niet alleen letterlijk warmte afgeeft? Kies dan voor een stenen open haard om je woonkamer echt een warme sfeer te geven. Er zijn genoeg opties voor een stenen design die binnen jouw interieurstijl past.

Je denkt misschien, ‘ik hoef niet zo’n grauwe stenen muur in mijn woonkamer’, en dat hoeft ook inderdaad niet. Verf je stenen haard in een mooie kleur waardoor die nog meer opvalt als de natuurlijke kleuren je niet aanstaan.

6 stenen open haarden voor een warme woonkamer

1. Een gestapelde stenen muur

Prachtig vinden wij deze nette muur! Vooral in een modern interieur komen de rechte lijnen mooi naar voren wanneer je stenen van gelijke groottes gebruikt. Het laat je woonkamer er strak uitzien.


Voor een rustiekere look wil je juist stenen in verschillende maten zoals je hierboven ziet. De oneven stenen zorgen voor een knussere kijk.

5 toffe decoratietips voor een ongebruikte open haard

2. Grote stenen

Ook een design met grotere stenen creëert een rustieker gevoel dan een open haard met kleine stenen. Daarnaast is het een goede manier om nog meer de aandacht naar je open haard te trekken aangezien de grote stenen er wel tussenuit springen.

3. Een geverfde stenen open haard

Verf je stenen muur eens in een ander kleurtje dan wit. Zoals je hierboven ziet kan een groene kleur ook heel mooi zijn voor je open haard en al helemaal als je hem met planten gaat stylen.

4. Een houten balk boven de haard

Bij een paar van de voorbeelden zag je de houten balken al. Ook weer een manier om een rustieke touch aan je haard te geven. En als je houten balken aan je plafond hebt wil je ze al helemaal hebben om hout mooi te combineren.

Houten balken in huis? Zo zorg je ervoor dat ze mooi blijven

5. Een stenen open haard met een twist

Wil je echt voor een unieke look gaan dan wil je een haard als deze. Je open haard wordt dan echt een blikvanger alhoewel je er misschien niet te lang naar wilt staren (dan word je er nog iets té dol op). Het artistieke design is in ieder geval ideaal voor een woonkamer met een creatieve uitstraling.

6. Creëer buiten een woonkamer

Met een stenen open haard kan je je veranda als het ware in een woonkamer of het verlengde ervan veranderen. Daarnaast staat een stenen design ook nog eens heel leuk buiten door zijn natuurlijke look.

Wat knus! Zó gezellig kan een open haard in de slaapkamer zijn

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Decoist

Reageer op artikel:
Een stenen open haard – daar krijg je het toch helemaal warm van?
Sluiten