Renée Leeuw
Renée Leeuw Architectuur 5 jun 2015

Stel bouwt oude schoolbus om tot geweldig rijdend huis

Waar mensen normaal gesproken na hun trouwdag vertrekken voor een huwelijksreis van een aantal dagen pakten Jeremy en Mira het even helemaal anders aan. Zij maakten een huwelijksreis van twee jaar en kwamen er daarna achter dat ze zo nog wel even door wilden gaan. Maar dan wel in een grotere bus. Dus kochten zij een oude schoolbus en maakten hier een geweldig huis van.

Wij kwamen de omgetoverde bus tegen op het blog van Mira’s zus en wilden hier uiteraard meer over weten. We stelden Jeremy een paar vragen..

Wat was het moeilijkste van het hele verbouw project?
“Het ontwerp, omdat de bus zo lang en smal is. De grootste uitdaging was om alle basis benodigdheden erin te krijgen en het er ook nog eens mooi uit te laten zien. We hadden zoiets niet eerder gedaan en hadden ook geen voorbeeld om van af te kijken.”

Anders dan bij de meeste omgebouwde schoolbussen, lijkt deze bus van buitenaf ook op een huis. De behuizing is namelijk om de bus heen gebouwd waardoor het van buitenaf heel knus aandoet!

Most people here in the U.S. who live comfortably work 60 hour work weeks and only get one to two weeks a year vacation. To me that’s just not worth a normal house

Vaak zie je in kleine en mobiele huisjes dat de slaapruimte zich bovenin als een slaaploft bevindt, maar in deze schoolbus is dat juist omgekeerd. Bovenin is de woonloft en benenden het bed, omringd door ingebouwde kasten. Slim!

Rijdt de bus nog steeds?
“We rijden liever in onze kleinere schoolbus Mini, maar Gypsy (de grote bus) kan ook rijden. We zullen deze zomer wel wat rondrijden in Gypsy, maar eigenlijk willen we ‘s zomers dichtbij onze familie in het noordwesten zijn en dan zetten we Gypsy gewoon op het terrein bij Bay Lake.”

“In de winter, als het kouder wordt gaan we richting het zuiden, waar ik aankomende winter zal werken aan een mobiele houtbewerking-shop als uitbreiding van mijn metaal-shop. Daarmee zullen we in de toekomst iets meer vastigheid krijgen.”

Willen jullie ooit (weer) in een ‘normaal’ huis wonen?
“Alleen als we onze vrijheid kunnen behouden. De meeste mensen in de VS, die fijn wonen, werken 60 uur per week en krijgen maar twee weken per jaar vakantie. Dat hebben wij niet over voor een ‘normaal’ huis.”

Foto credits: Leah Thompson; met toestemming van de eigenaars.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ourcorabean.blogspot.nl

Reageer op artikel:
Stel bouwt oude schoolbus om tot geweldig rijdend huis
Sluiten