Esmé Brinkman
Esmé Brinkman Wooninspiratie 16 sep 2016

Stel bouwt oma’s oude huisje om tot prachtig woonhuis

Al sinds 1922 behoorde het oude houten huisje bij de familie en toen hun oma het huisje verliet, besloten Stephanie en Nicolas het over te kopen om de familie historie in stand te houden. Ze schakelden Appareil Architecture in en gaven architect Kim Parisea en haar team een ietwat lastige opgave. Het nieuwe ontwerp moest eigentijds zijn en van alle gemakken voorzien, maar tegelijkertijd moest de historie van het familie erfgoed ook bewaard blijven.

Appareil begon met het ontwerp van de tuin. Er werden veel bomen geplant om zo het geluid en het aanzicht van de naastgelegen autoweg te verdoezelen. Daarnaast wilde Stephanie graag een vrijer uitzicht en een master bedroom op de tweede verdieping.

De nieuwe voorgevel bestaat voornamelijk uit grote ramen, zodat de eigenaren van het woonhuis mooi uitzicht hebben op het bos. Door de donkere kleuren ziet het huis er vrij sober uit. Deze nieuwe look past perfect bij de omliggende omgeving.

Het interieur heeft dezelfde sobere look als buiten, maar dan wel met veel daglicht en een witte basis. Hierdoor past de look al veel beter bij het jonge stel dan hoe het woonhuis er eerst uit zag. De originele balkenconstructie en enkele dikke muren zijn bewaard gebleven.

>> 5 ideeën voor het stijlen van een geheel wit interieur

De gevel met de grote ramen is als het ware om het huis heen gebouwd, waardoor er om de woonkamer en keuken een soort veranda ontstaat. De ramen kunnen helemaal open, zodat je middenin de natuur zit, maar wel onder een overkapping. De sfeer is hier een stuk warmer door het hout en de ‘veranda’ vormt dan ook een mooi contrast met het witte hart van het woonhuis.

>> Inspiratieboost: het hele jaar buiten op een veranda

Fotografie: Mathieu Laverdière

MEER LEZEN?
Het valt ons op dat er in Montreal heel wat architectonische hoogstandjes te vinden zijn. Wat dacht je van dit heerlijke appartement waar oud en nieuw gemixed wordt. En dit bijzondere woonhuis heeft een compleet modulair interieur. Cool!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

www.appareilarchitecture.com

Reageer op artikel:
Stel bouwt oma’s oude huisje om tot prachtig woonhuis
Sluiten