Esmé Brinkman
Esmé Brinkman Trending 21 feb 2018

Zo bijzonder: dit stel bouwde hun eigen duurzame sprookjeskasteel

Razran en Gabriela Vasile uit Boekarest droomden altijd al van een eigen sprookjeskasteel. Om hun droom werkelijkheid te maken verlieten ze hun woonplaats en kozen ze voor een behoorlijke carrière-switch: van zangers naar ontwerpers en uiteindelijk ook naar hotel-eigenaars. En niet zomaar een hotel.. Ze bouwden een heus sprookjeskasteel! Het stel vertrok naar het hart van het Fagaras gebergte. Hier ligt het prachtige gebied ‘The Valley of the Fairies’. Je begrijpt wel dat het sprookjeskasteel van Razran en Gabriela hier helemaal thuishoort.

Bovendien is het hotel ook nog eens duurzaam. Deze bijzondere en duurzame huizen zijn enkel gemaakt van bomen en bladeren. Voor het sprookjeshotel werden ook natuurlijke materialen gebruikt. Lees gauw verder voor de uitleg.

Het ontwerpen van het duurzame sprookjeskasteel duurde zo’n twee jaar. Razran en Gabriela deden veel zelf, maar kregen ook hulp van architecte Ileana Mavrodin. Met z’n drieën onderzochten ze de mogelijkheid om het sprookjeskasteel compleet duurzaam op te bouwen. Het uiteindelijke ontwerp is tot stand gekomen met biologisch stro, klei en zand. Deze natuurlijk materialen krijgen steun van houten pilaren die door het gehele kasteel te vinden zijn.

Het sprookjeskasteel heeft tien kamers en een groot restaurant waar straks alleen biologische gerechten geserveerd worden. Op dit moment wordt het interieur compleet gemaakt, zodat de kamers zo snel mogelijk verhuurd kunnen worden. Check de website voor meer info!

BENIEUWD NAAR MEER SPROOKJES?
Een fantastische vader bouwde in de slaapkamer van zijn dochter een heuse feeënboom en deze zeventien plekken uit beroemde sprookjes bestaan dus echt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

www.valeazanelor.ro

Reageer op artikel:
Zo bijzonder: dit stel bouwde hun eigen duurzame sprookjeskasteel
Sluiten