Renée Leeuw
Renée Leeuw Keuken 3 nov 2014

Steel de look: industriële keuken

Bakstenen muren, oude fabriekslampen, massief houten balken en stalen elementen. Ben je ook helemaal fan van de industriële look? Het liefst zouden wij een oude fabriek opkopen en er zo intrekken!

Helaas is dit een beetje onbereikbaar, maar die robuuste stijl kunnen we natuurlijk wel in huis halen. Vandaag laten we zien hoe je de keuken een stoere, industriële look geeft.

Fabriekslampen
Zeg je industrieel interieur, dan zeg je fabriekslampen. De stoere lampen zijn ontzettend populair en duiken overal op. Vanwege de enorme hype zijn de lampen dikwijls behoorlijk prijzig, maar er zijn gelukkig ook markten en tweedehandswinkels waar de lampen een stuk betaalbaarder zijn. Wij vonden hier een aantal gave lampen voor een zacht prijsje.

Bron: Scoop

Verweerd hout
De originele vloeren en meubels in fabrieken waren vaak gemaakt van hout. Dat hout kreeg uiteraard weleens een stootje, wat nou juist karakter geeft. Ga daarom op zoek naar verweerd hout en maak hier bijvoorbeeld een keukenblad of planken van.

Staal
Stalen constructies en onderdelen zijn onmisbaar in oude fabriekspanden. Dit stoere materiaal is kenmerkend voor een industriële stijl en mag dan ook niet ontbreken in je nieuwe keuken. Denk bijvoorbeeld aan stalen keukenkastjes, rekken, planken en haken voor de pannen en ander keukengerei.

Beton
Een ander onmisbaar materiaal in oude fabrieken is uiteraard beton. Hoewel beton soms ietwat kil kan overkomen, kan het ook heel gaaf en warm staan wanneer je het combineert met het verweerde hout bijvoorbeeld. We kunnen ons zo voorstellen dat je niet direct de hele keuken volstort met cement, maar je kan de beton-look natuurlijk ook met accessoires creëren. Zoals met deze letters van beton of dit behang.

Bakstenen
Misschien ben jij wel de gelukkige met een bakstenen muur in de keuken en ben je al helemaal klaar. Maar ook als je niet gezegend bent met zo’n stoere wand dan kun je evengoed de illusie van een bakstenen muur creëren met een goede namaak. Zoals het behang dat wij onlangs tegenkwamen tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Steel de look: industriële keuken
Sluiten