Door jezelf deze dingen af te vragen, kies je de perfecte statement stoel

Een statement stoel (of accent chair in het Engels) zorgt niet alleen voor comfort, maar ook – zoals de naam al zegt – voor een heus statement in je kamer. Je kan er je persoonlijke stijl mee neerzetten en ook meteen een kleur toevoegen in de kamer.

Maar voordat je een statement stoel uitzoekt, stel je jezelf dan eerst deze zes vragen:

1. Hoe ga ik de statement stoel gebruiken?

Gebruik je de stoel het liefst als decoratie? Of ben je van plan er écht in te zitten lezen elke ochtend? Op basis daarvan kan je makkelijker een keuze maken voor de stof, de kleur en de positie van de stoel.

Roomed - Statement Chair 1
La La Lovely things

2. Waar ga ik de stoel neerzetten?

Een andere belangrijke afweging bij het uitzoeken van de stijl en het karakter van de stoel is: waar zet je de stoel neer? Is het een extra stoel aan tafel, pas dan op met de grootte en zorg voor een rechte de rugleuning. Als de stoelen dienen als extra zitruimte, kijk dan naar hoe de kleur iets kan toevoegen aan het geheel.

Roomed - Statement Chair 2
Home Deco

3. Hoe groot moet een statement stoel zijn?

Als er al veel meubels in de ruimte staan, zorg er dan voor dat de grootte en stijl passen bij de rest van het interieur. Zorg dat er genoeg ruimte om de stoel heen is en de stoel kan ‘ademen’.

Roomed - Statement Stoel 6
Design Online 24

4. Welk materiaal gebruik je voor de statement stoel?

And again: bedenk waarvoor je de stoel wilt gebruiken voor je ene stof uitzoekt. Ga je hem veel of weinig gebruik? En wat voor gevoel wil je creëren in de woonkamer? Zachte stoffen (zoals leer of fluweel) zorgen voor een warm en welkom gevoel, terwijl materialen als metaal en plastic best koud aanvoelen en dat ook uitstralen.

Roomed - Statement 4
Chatelaine

5. Wat is de stijl van je huis?

Denk eerst na: welke stijl is mijn huis? Heb je juist een ouderwetse uitstraling, heel straks en modern of juist redelijk simpel? Je kan een statement stoel uitzoeken voor elke stijl!

Roomed - Statement Stoel 7
Moove Magazine

6. Wat heeft de kamer nodig om één geheel te worden?

Als er al veel meubels staan, werkt een statement stoel juist goed om een nieuwe stijl aan de kamer toe te voegen of deze juist meer samen samen te brengen.

Ben je er al uit wat voor stoel het gaat worden? Wij hebben de mooiste velours stoelen voor je op een rijtje gezet. Klassiek én stijlvol.

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
Door jezelf deze dingen af te vragen, kies je de perfecte statement stoel
Sluiten