Maud van Dijck
Maud van Dijck Tips 24 okt 2021

Deze vragen wil je jezelf stellen voor je in een statement piece investeert

Een statement piece is geweldig, maar het is geen item dat je impulsief wilt kopen. Hoe zeker ben jij er dus van dat je jouw aankoop wilt maken? Voordat we je met onze vragen overspoelen is het slim om nog even voor jezelf de voor- en nadelen van jouw gewenste aankoop op een rijtje te zetten.

Heb je je lijst af? Dan is het tijd om onze vragenlijst erbij te pakken en erachter te komen of je toch dat statement piece gaat kopen.

6 vragen vooraf het kopen van een statement piece

1. Kan je het veroorloven?

De belangrijkste vraag voor je een aankoop maakt is toch wel deze. Als het antwoord hierop nee is ben je al snel klaar. We bedoelen hierbij ook niet simpelweg of je het geld ervoor hebt om het te kopen, maar of je het geld in je budget hebt om hieraan te besteden. Een statement piece is namelijk niet een aankoop die je als prioriteit wilt zien.

2. Is het een impulsieve aankoop?

Een statement piece is niet een item dat je impulsief wilt kopen. Denk er dus goed over na of je het wel nodig hebt in huis. En als je die impulsieve drang voelt, draai dan snel om en laat het mooi op display in de winkel staan.

3. Ga je het ook echt gebruiken?

Natuurlijk zijn er genoeg aankopen die je maakt van items (zeker decoratieve items) die je niet per se ‘nodig hebt’, wat ook helemaal niet erg is. De belangrijkere vraag dan is, ga je er gebruik van maken of zal het ook echt een toevoeging zijn aan je interieur? Of zoals onze favoriete goeroe Marie Kondo zegt, “Does it spark joy?”

4. Is het ergens tweedehands te koop?

Het kan zijn dat je het zo graag wilt, terwijl het net buiten je budget ligt. Kijk dan of je het misschien ergens tweedehands kunt krijgen. Of zelfs als je het kan veroorloven raden we het je aan om toch even te kijken naar andere verkopers.

Hoe shop je online als een pro? Z├│ bemachtig je de mooiste tweedehands meubels

5. Zou je het door kunnen verkopen?

In het geval dat je het tweedehands wilt kopen is er een grote kans dat je het zelf ook zou kunnen doorverkopen. Het zou zonde zijn als iemand anders gelukkig kan worden van jouw statement piece dat vergeten bij jouw op zolder staat.

6. Is het een trendy item?

Wanneer het een item is dat op dit moment populair is kan dat toch anders zijn. Tegen de tijd dat jij het wilt verkopen is zijn tijd alweer voorbij. Houd hier rekening mee bij het kopen van een statement piece.

Ben jij iemand die graag de laatste interieurtrends volgt? Kijk dan naar hoe veelzijdig jouw trendy statement piece is en of het niet slimmer is om te investeren in simpelere opties om de trends in jouw interieur te laten zien.

5 vragen die je aan jezelf kunt stellen om een miskoop te voorkomen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Apartment Therapy

Reageer op artikel:
Deze vragen wil je jezelf stellen voor je in een statement piece investeert
Sluiten