Inspiratieboost: een statement bij binnenkomst met een grote plant

Het kan jullie bijna niet ontgaan zijn: bij Roomed zijn we verslaafd aan planten in ons interieur. In de woonkamer, slaapkamer, eigenlijk overal. De gang – het visitekaartje van je huis – mag daarbij niet ontbreken! Ga voor een grote plant in de hal en maak meteen een statement bij binnenkomst.

>> Lees ook: 7 tips voor het verzorgen van planten in huis

De vioolbladplant is een perfecte eyecatcher voor in de hal. Met zijn grote bladeren zorgt hij meteen voor een flinke dosis groen in je interieur. Perfect voor als je een redelijk ‘saaie’ gang hebt met veel zwart, wit en grijstinten.

Grijstinten hoeven overigens totaal niet saai of eentonig te zijn. Dat bewijst dit huis!

In plaats van een grote plant kunnen ook een paar grote bladeren in een vaas zorgen voor een statement. Het mooiste effect creëer je met een witte, zwarte, of grijze achterwand. Het felle groen komt dan extra goed naar voren.

Oké, takken van bomen neigen misschien normaal snel naar een ‘kerstachtige’ look, maar stiekem is dit ook voor de rest van het jaar best wel cool. Zeker als je een vrij minimalistische hal hebt valt zo’n groene stronk aan de trapleuning extra op.

MEER LEZEN
Meer inspiratie over hoe je bij binnenkomst een statement maakt qua styling? Ga voor kleurrijk bloemenbehang! En nee, dat is dus niet oubollig. We laten je hier de mooiste voorbeelden zien.