Merve Ozturk
Merve Ozturk Meubels & accessoires 17 dec 2020

Volg dit stappenplan als je je vloerkleed écht schoon wilt hebben

Een tapijt in huis kent veel voordelen. Je hebt minder last van koude voeten, het staat gezelliger en je interieur ziet er niet zo kaal uit. Maar het kent ook nadelen, tapijten kunnen namelijk ook moeilijk zijn om voor te zorgen. Denk aan vuil tussen je vloerkleed dat moeilijk schoon te maken is en aan verschillende vlekken dankzij je kinderen of huisdieren.

Er is maar één manier om je vloedkleed echt schoon te houden: onderhoud. Als je een bepaalde routine aanhoudt, bespaar je tijd en hoef je niet ineens een extreem grondige schoonmaakdag in te plannen. Met dit stappenplan kun je je vloerkleed grondig schoonmaken.

Op deze manier is je vloerkleed straks écht schoon

Voordat je begint

Er is niets erger dan zelf vlekken of verkleuringen te creëren in je vloerkleed terwijl je ‘m eigenlijk probeert schoon te maken. Test nieuwe reinigingsmiddelen dan ook altijd op een onopvallende plek voordat je begint met het schoonmaakproces.

Stappenplan vloerkleed schoonmaken

1. Bye bye rommel

Haal eerst alle meubels en accessoires van je vloerkleed af.

2. Stofzuigen

Vervolgens is het belangrijk dat je jouw hele vloerkleed grondig gaat stofzuigen om alle vuil en stof te verwijderen. Als je dit niet doet duw je straks al het vuil in je vloerkleed en dat werkt je natuurlijk alleen maar tegen.

Lees ook: Je kunt het maar beter in 1 keer goed doen: zó kan je het beste stofzuigen

3. Vlekken verwijderen

Controleer je vloerkleed op vlekken. Deze dien je in voorhand te behandelen voordat je begint met het echte werk. Lees hiervoor ons artikel Oeps – een vlek in je vloerkleed! Met deze tips krijg je ‘m sowieso schoon. Vlekken kun je ook verwijderen met behulp van natuurlijke schoonmaakmiddelen zoals citroen en azijn.

4. Ga aan de slag met je stoomreiniger

Voeg water en tapijtreiniger toe aan de stomer. Beweeg de stoomreiniger vervolgens goed van voren naar achteren. Als je dit niet doet kan dit leiden tot schimmel in je vloerkleed.

5. Laat je vloerkleed volledig drogen

Nadat je klaar bent met het schoonmaken van je vloerkleed is het belangrijk dat ‘ie volledig droogt. Je kan er wel op lopen – het is maar of je dat fijn vindt met een vochtig vloerkleed.

Meer lezen over vloerkleden

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Apartment Therapy

Reageer op artikel:
Volg dit stappenplan als je je vloerkleed écht schoon wilt hebben
Sluiten