Tessa Ham
Tessa Ham Interieur 15 okt 2020

Een stappenplan om dat geweldige – maar dure – meubel of interieuritem te kunnen kopen

Je bent ‘m tegengekomen. Op Instagram, Pinterest of bij je favoriete woonwinkel. Hét inteuritem of meubel waar je op slag verliefd op was. Nu kan je het niet meer uit je hoofd zetten en zie je jezelf al helemaal leven met het item. Maar ja, meubels zijn duur en je kan dat grote bedrag nu nog niet missen. Dat betekent niet dat je jouw grote liefde per sé moet vergeten.

Met dit stappenplan, dat we in samenwerking schreven met geld en carrièrezusje WorkJuice, lukt het je om dat geweldige maar dure meubel of interieuritem toch in huis te halen.

Stap 1: kom erachter of het echte liefde is

Trends komen en gaan. Vraag jezelf daarom af of dit een meubel is waar je nog jaren verliefd op bent, voordat je al je zuurverdiende centen uitgeeft aan een meubel dat meer neigt naar een one night stand in plaats van ‘de ware’. Natuurlijk kan je hier – zoals in het echte datingleven – nooit helemaal zeker van zijn. Toch is het goed om hier wat langer bij stil te staan, lezen we op Apartment Therapy.

Laten we het voorbeeld van een teddy stoel nemen. Je hebt die inmiddels bij meerdere influencers in huis gezien en damn, wat ziet die er comfy uit. Maar is het iets waarvan jij denkt tien jaar vanaf nu nog steeds plezier van te hebben? Een interieuritem mooi vinden is iets heel anders dan jezelf er mee zien leven. Misschien kan je ‘m na een tijdje in een andere kamer zetten? Past het bij de rest van je interieur? Als het antwoord ja is, dan go for it. Nee? Denk er dan nog eens over na.

Niet zeker of het nieuwe meubel in je interieur past? Maak dan een moodboard met de kleuren en materialen die in je huis voorkomen. Een simpele, maar effectieve tool, want zo zie je in één oogopslag of het matcht.

Stap 2: sparen maar

Stap 2 is de belangrijkste stap uit ons gameplan. Want zonder geld zal je het meubel nooit in huis kunnen halen en blijft het smachten. Dat je een doel hebt om naartoe te werken zal het sparen al een stuk makkelijker maken. Andere stappen die je kunt doen om je interieuritem de realiteit te maken:

  • Bekijk je bankrekening. Waar gaat je geld heen? Heb je nog abonnementen waar je niets mee doet?
  • Bedenk een realistisch plan. Door je bankrekening te bekijken, weet je hoeveel je kunt sparen. In hoeveel tijd staat jouw meubel in je huis?
  • Maak een apart spaarpotje. Bij de meeste banken kun je tegenwoordig doelsparen, en kan je dus een apart spaarpotje aanmaken. Hier mag je natuurlijk niets meer uit halen.
  • Ga op zoek naar meer bespaar- en spaartips. Op WorkJuice vind je er genoeg. Wat dacht je bijvoorbeeld van sparen leuk maken?

Lees ook: 6 kamerplanten die véél te duur zijn (maar die je stiekem wel wilt hebben)

Stap 3: doe je research

Terwijl je bezig bent met de vorige stap, kun je ook alvast stap 3 oppakken. Dit zou je namelijk zomaar heel wat geld kunnen besparen. Is het meubel dat je op het oog hebt via verschillende winkels te koop? Vergelijk dan de prijzen en houd in de gaten wanneer er een kortingscode, korting of sale is waar je handig gebruik van kunt maken.

Tip: de Google Chrome extensie Honey vergelijkt meer dan 30.000 winkels met elkaar en helpt je de beste deals te vinden. Niet alleen op het gebied van interieur trouwens, maar bijvoorbeeld ook met schoenen, pizza en reizen.

Vergeet ook niet op online plekken als Marktplaats te kijken om te zien of de salontafel of lamp van jouw dromen niet door andere mensen al gedag is gezegd.

Stap 4: kopen (zonder schuldgevoel)!

Als je voorgaande stappen hebt doorlopen, dan is er nog maar één ding dat je kunt doen. Je hebt erover nagedacht, je hebt je research gedaan en je hebt gespaard. Koop het! Ja, het mag misschien een grote aankoop zijn, maar als dit echt een droommeubel is, zal je er jaren plezier van hebben. Elke keer dat je ‘s avonds op een regenachtige dag onderuit gezakt op je droombank zit, zal je blij zijn. Elke keer dat je met vrienden om die prachtige eettafel zit, zal je een geluksmomentje hebben.

Dus koop het en geniet ervan!

Meer tips om te sparen op WorkJuice

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Een stappenplan om dat geweldige – maar dure – meubel of interieuritem te kunnen kopen
Sluiten