Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Wooninspiratie 12 mei 2018

Stap voor stap: in 4 stappen kleur in je huis aanbrengen

Hoewel we bij Roomed graag denken dat we experts zijn op het gebied van interieur, is het soms ook fijn om het over te laten aan de échte experts. Marlies Novica is zo’n expert die met haar bedrijf ExpatHome behoorlijk lekker bezig is. Marlies is ervan overtuigd dat een fijn huis helpt balans te vinden in drukke levens. Deze week komt Marlies met een stappenplan om kleur in huis aan te brengen.

De ton-sur-ton trend staat weer op de stoep. Vaak (niet altijd natuurlijk) leidt deze stijl tot prachtige en sophisticated interieurs in neutrale tinten. Supermooi natuurlijk alleen is er wel een klein puntje als het aankomt op trends. Ik word er altijd ontzettend recalcitrant van. Dus ik val als een blok voor kleur op het moment. Jij ook? Ik geef je graag wat tips over hoe je kleur in huis haalt.

Kies je pallet

Kijk eens om je heen. Welke kleuren heb je al in je interieur? Zijn ze voornamelijk warm? Voeg dan een aantal items in een koele kleur toe (of juist andersom) voor een mooie eclectische mix. Vind je het lastig? Misschien kan je kledingkast helpen. Filter al je basic zwarte en witte kledingstukken even weg en kijk naar welke kleuren over blijven. Dit zijn waarschijnlijk kleuren die je aanspreken.

Werk met het licht

Om de kleuren optimaal te laten uitkomen is het handig als je je bewust bent van de ligging van de kamer(s). Het licht in een ruimte op het noorden is over het algemeen wat koeler. Een overwegend warm kleurenpallet maakt deze ruimte gelijk een stuk knusser. Een zonnige ruimte bied je juiste de kans om los te gaan met koele kleuren zonder dat het kil wordt.

Blissfully Eclectic

Begin rustig

Als je net zo’n enthousiasteling bent als ik, ben je misschien geneigd om direct je hele interieur om te gooien. Doe dat niet maar begin juist rustig. Denk goed na over je aankopen en evalueer regelmatig met jezelf. Ben je nog steeds blij met je kleurenpallet? Als je na een aantal weken nog steeds woest word van je eigen kleurencombi’s is het vroeg genoeg om de verfkwast erbij te pakken.

Maak fouten

Het cliché is waar. Van je fouten leer je. Wees dus niet bang voor een foute aankoop. Bewaar gewoon de bonnetjes en laat het kaartje er nog even aanhangen. Angst werkt verlammend en kan ervoor zorgen dat je een veilige keuze maakt welke niets toevoegt aan je nieuwe kleurrijke stijl. Soms moet je gewoon even lekker uit de band springen. Dit maakt je interieur juist ‘eigen’.

roomed-kleur-in-huis
Oxfordone

> Vorige week was Marlies aan het woord over ronde items in je interieur. Benieuwd? Dat artikel lees je hier.

Interieur stylist Marlies Novica heeft een duidelijke missie: mensen verliefd laten worden op hun eigen huis. Met haar bedrijf ExpatHome laat ze Amsterdamse expats kennis maken met onvervalste Hollandse gezelligheid door middel van warme interieur ontwerpen. “Of mijn ontwerpen Instagram waardig zijn, interesseert me niet zo. Ik wil graag een plek creëren waar iemand juist even kan ontsnappen van alles wat van ze verwacht wordt en lekker kan ontspannen. Het belang van rust wordt vaak over het hoofd gezien. Zonde vind ik dat.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Stap voor stap: in 4 stappen kleur in je huis aanbrengen
Sluiten