Mirre Staats
Mirre Staats Wooninspiratie 3 augustus 2016

Staat je huis te koop? Met deze 7 tips kom jij gemakkelijk de kijkdagen door

Als je huis te koop staat, krijg je hoogstwaarschijnlijk regelmatig potentiële kopers over de vloer. Als je dit nog niet hebt meegemaakt, klinkt dit wellicht niet als een obstakel, maar geloof ons: er gaat veel tijd zitten in het voorbereiden van kijkdagen. Je huis moet er immers op zijn best uitzien om al die geïnteresseerden over de streep te halen. Hier komt veel schoonmaak- en opruimwerk bij kijken. Om dit proces een stuk gemakkelijker te maken, geven wij je een aantal handig tips. Hopelijk kun je hier heel wat tijd en moeite mee besparen.

Even fast forward naar de verhuizing. Ook dat is een tijdrovende klus, die je het best gestructureerd kunt aanpakken. Check daarom vooral even onze tips voor een stressvrije en goedkope verhuizing.

1. Houd een checklist bij de hand

Tijdens het opruimen en schoonmaken kun je nog wel eens de tijd uit het oog verliezen en een aantal plekken vergeten. Een handige tool is om altijd een checklist bij de hand te hebben, zodat je zeker weet dat je op onverwachte momenten in een korte tijd een representatief huis hebt. Hang de lijst op zodat alle bewoners weten wat ze moeten doen. Enkele stappen die niet mogen missen op je lijst:

  • Alle wasbakken, kranen en spiegels schoon
  • Vuile was in manden met deksels
  • Schoenen en persoonlijke spullen uit de hal
  • Gordijnen en/of jaloezieën open
Bron: Stylizimo

2. Zet bloemen neer

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen: bloemen fleuren je huis direct op en maken de ruimte sfeervol en kleurrijk. Geen overbodige zet dus om een bosje her en der in een vaas te zetten. Aangezien je vaak persoonlijke spullen uit je interieur haalt tijdens kijkdagen, brengt een bos bloemen weer wat leven in de brouwerij.

Budgettip:
Haal een bos bloemen bij de supermarkt en verdeel de bloemen over meerdere kamers. Zo kun je een paar kleine vazen in de badkamer, bij de wc of in de keuken vullen met bloemen. Net een bos gekocht, maar zijn de bloemen nog knopjes? Met deze hack laat je je bloemen in een half uur uitkomen!

3. Laat je huisdier bij kennissen logeren

Been there, done that: mijn ouders hebben een onwijs lieve hond, maar helaas verharen honden met de minuut. Vooral in de zomer. Geen succes dus als er kijkdagen op de planning staan. Hier een tip van de expert: vraag vrienden of je huisdier even bij ze mag logeren. Dit bespaart je een hoop tijd aan stofzuigen en dweilen. Want ja, ook de zijkanten van de bank en fauteuils zitten na één dag al vol haren. Niet echt aantrekkelijk voor de kijkers.

4. Houd altijd schone handdoeken paraat

Opgevouwen (of opgerolde) schone handdoeken doen de badkamer schoner lijken. Daarnaast zorgen ze voor een wellness-effect. Zorg er dus voor dat je altijd een paar schone handdoeken klaar hebt liggen. Het is ook nog eens een win-win: je badkamer ziet er goed uit voor de kijkers en jij kunt daarna genieten van schone handdoeken. Fijn!

5. Koop manden met deksels

Manden zijn perfecte accessoires tijdens kijkdagen. Ze zien er leuk uit én je kunt er van alles in kwijt. Haal dus een paar manden (mét deksels!) en zet ze op handige plaatsen neer. Bijvoorbeeld in de woonkamer, de badkamer en in de kinderkamer. Wanneer er in alle haast een kijkdag wordt gepland, kun je snel alle overbodige spullen in huis in de manden stoppen.

6. Maak je bed op voordat je weggaat

Wanneer dit nog niet in je ochtendroutine zit, is het handig om hier direct mee te beginnen. Maak iedere dag voordat je weggaat je bed op. Hoe eerder dit standaard in je dagelijkse stappenplan zit, hoe beter. Zo ziet de slaapkamer (in elk geval het bed) er altijd netjes uit.

7. Bak een appeltaart

Het is een cliché, maar het werkt echt: bak een appeltaart! De geur van appeltaart valt altijd in de smaak en wekt gezellige associaties op. Daarnaast is het een mooie beloning voor al het harde schoonmaken, vind je ook niet?

Reageer op artikel:
Staat je huis te koop? Met deze 7 tips kom jij gemakkelijk de kijkdagen door
Sluiten