Frederique Rekers
Frederique Rekers Kantoor 21 apr 2021

Minder vaak zitten? Op deze manieren kan je staand werken in je home office

Van alle landen in Europa zitten we in Nederland het meest. Op een normale werkdag zitten we namelijk zo’n 7,4 uur (!) dus het wordt tijd om meer te gaan staan. Wij delen de beste tips om staand te gaan werken.

Staand werken: tips en tricks

Een gezonde werkplek is een plek waar je voldoende kan wisselen tussen zitten en staan. Hier zijn een paar handige hulpmiddelen voor die we met jullie gaan delen.

Een verstelbaar bureau

Een zit/sta bureau is handig voor als je wilt afwisselen. Bij de IKEA heb je veel verschillende soorten. Sommige kan je automatisch omhoog doen met een knop en andere (goedkopere) varianten kan je met een draaihendel omhoog draaien.

Een laptop verhoger

Voor als je een iets kleiner budget hebt, deze laptop verhoger kan tot wel 12 stappen omhoog worden geplaatst. Je kan hem makkelijk op je bureau plaatsen en met een paar aanpassingen staat jouw laptop een stuk hoger.

Ondersteun ook je voeten als je staat: een ergonomische mat

Nu je eenmaal kan staan is het belangrijk dat je ook op je juiste manier gaat staan. Een mat op de vloer vergroot je comfort bij staand werken. Je staan namelijk op een minder harde ondergrond, waardoor de druk op je benen wordt vermindert.

Er zijn speciale matten gemaakt voor staand werken en het bijzondere hieraan is dat ze niet egaal zijn. Dit hebben ze expres gedaan doordat je door het hobbelige oppervalk onbewust (kleine) bewegingen maakt.

Zo stimuleer je de doorbloeding van jouw voeten en benen waardoor je minder snel vermoeid raakt.

Gebruik stahulp bij staand werken

Naast een mat kan je ook voor nog meer stahulp gaan. Bovenstaande voetsteun heet ‘Steppie‘ en helpt je om een gezonde sta-werkplek te creëren. Het is een balansbord die je constant in beweging houdt. Hiermee bevorder je een natuurlijke houding.

Met deze kleur in je thuiskantoor haal je het maximale uit je concentratie

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Health2workNRC

Reageer op artikel:
Minder vaak zitten? Op deze manieren kan je staand werken in je home office
Sluiten