Kiara Louis
Kiara Louis Nieuws 30 mei 2018

Voor iedereen met een kleine tuin of balkon: square foot gardening

Een tuintje in je huis kan heel veel plezier brengen. En ja, dat kan ook als je niet zoveel plek hebt. Met square foot garderning maak je gebruik van ongeveer één vierkante meter. Perfect dus voor je kleine tuin of voor op het balkon. Want niets is leuker dan je eigen eten verbouwen, als je het ons vraagt.

Square foot gardening is ooit bedacht door Mel Bartholomew, die heel erg fan was van tuinen én van efficiëntie. Nou, een plus een je komt dus uit bij tuinieren op een vierkante meter.

Hoe werkt het?

Eerst bedenk je waar je de planten wilt neerzetten, dan maak je vakken in de maat van een meter. Hier plant je verschillende planten in. Elke groente of fruit heeft weer verschillende voorkeuren hierbij. Zo kan je een tomatenplantje kwijt in een square foot, terwijl wortels wel zestien stekjes kwijt kunnen.

Roomed - Square Gardening
Trois Fois Par Jour

Er zijn allerlei manieren om deze mini tuintjes te maken. Wel is het handig om van tevoren een beetje te bedenken hoe je het wilt hebben. Om een mooi ‘grid’ te maken, kan je touw gebruiken om een strak patroon te maken. Ook kan je door middel van houten schotten de vakken nog beter van elkaar afschermen. Voor de verdeling van de vakken kan je heel creatief zijn. Je bent helemaal vrij om te doen en maken wat je wilt. Wel zo leuk!

Roomed - Square Gardening
Trois Fois Par Jouw

Het leuke van deze vorm van tuinieren is dat het heel gemakkelijk is. Perfect voor alle mensen met lichtgroene vingers. Ook heb je het voordeel om op in een keer vrij veel groenten en fruit te kunnen laten groeien. En in vergelijking met de traditionele moestuinen, is deze heel gestructureerd. Zo heb je goed oog op wat waar groeit en hoe het gaat met je stekjes. Voor alle plantmommy’s is dit echt geweldig.

Roomed - Square Gardening
Trois Fois Par Jour

O ja, deze vorm van verbouwen voorkomt ook nog eens onkruid. Square foot garderning heeft dus eigenlijk alleen maar voordelen. Wij zijn fan! Wanneer ga jij beginnen met je mini tuin?

Roomed - Square Gardening
Trois Fois Par Jour

Vond je dit nou mega leuk? Dan vind je het vast ook interessant om te lezen hoe je je planten de juiste voeding geeft. Of wil je misschien wat planteninspiratie op doen? Worden je planten soms geel, dan vind je hier alle tips.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Voor iedereen met een kleine tuin of balkon: square foot gardening
Sluiten