Rosa Bertram
Rosa Bertram Wooninspiratie 8 jun 2018

Waarom je niet teveel spullen op de vloer wilt zetten (volgens een interieurarchitect)

Wij doen niets liever: een huis helemaal opnieuw inrichten (of in elk geval in gedachten). Interieurarchitect Astrid Teuwen tipt Roomed: zet nooit te veel op de vloer.

Rust in je huis

Is het eindelijk zover dat je écht gaat verhuizen of restylen? Met deze truc kan je de woonkamer (of het hele huis) namelijk optisch groter en ruimtelijker maken en dat zorgt voor rust in je interieur. Dat is vooral erg fijn als je een beetje chaotisch bent. “De kamer oogt al heel snel vol en donker wanneer je kasten, tafels, krukjes en kastjes overal neerzet,” vertelt Teuwen, die zes jaar in de leer ging bij Nederlandse interieurontwerper Jan des Bouvrie.

Dit vind je vast ook interessant: Zo laat je een ruimte groter lijken, door het gebruik van spiegels.

Mag ik dan helemaal geen spullen meer in de woonkamer?

Als je gaat verhuizen, is het altijd een goed idee na te gaan wat je écht wilt bewaren en nodig hebt en dan te ontspullen. Zo heb je nooit te veel en onnodige spullen in huis. Zelf gooide ze tweederde van haar spullen weg bij de laatste verhuizing. “Spullen die overblijven kan je aan de muur hangen, zet ze in de nis of op een tafeltje.”

astrid teuwen

Een goede indeling is de key

Teuwen is vooral gespecialiseerd in het ontwerpen van een praktische indeling van een huis. “De basis van je huis is het allerbelangrijkste. Een keuken of badkamer bouw je maar één keer, die moet dus op een logische plek komen en goed worden ingedeeld. Kan je bijvoorbeeld wel om het bed heen lopen? En zit de keuken handig in elkaar? De rest, qua styling en aankleding komt later wel en kan je altijd nog veranderen.” Hoewel ze vindt dat iedereen zijn eigen stijl zelf moet kunnen invullen, wordt ze toch vaak om stylingadvies gevraagd. En dat vinden wij niet zo gek, aan haar portfolio te zien!

Meer tips

Benieuwd naar meer interieurtips? Met deze tips upgrade je op een effectieve én goedkope manier je badkamer. Als je graag extra veel ruimte creëert in je woonkamer, check dan eens hoe je aan de slag kunt gaat met transparante meubels.

Bron beeld: Astrid Teuwen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Waarom je niet teveel spullen op de vloer wilt zetten (volgens een interieurarchitect)
Sluiten