Tessa Ham
Tessa Ham Interieur 15 aug 2019

Deze 7 dingen kunnen niet op je bureau ontbreken

Er is één regel voor een productief bureau: het mag er geen chaos zijn, want dan krijg je geen werk gedaan. Dat betekent dat je zo min mogelijk spullen op je bureau moet bewaren. Voor deze 7 dingen maken we alleen een uitzondering. Omdat je er juist productiever van wordt, of omdat je (home) office ook een gezellige plek moet blijven.

Deze 7 dingen kunnen niet op je bureau ontbreken.

Een planner

Fans van lijstjes opgelet: een planner kan echt niet ontbreken op jouw bureau. Als je niet genoeg ruimte hebt in je agenda voor al je taken en het daarnaast belangrijk vindt om doelen te stellen, raden we je aan een planner aan te schaffen. Er bestaan tegenwoordig zoveel planners, dat er echt een match made in heaven tussenzit. Zusje WorkJuice zette eerder al de beste op een rij.

Een plant

De voordelen van groen op je bureau zijn eindeloos. Ze zorgen onder andere voor een hogere luchtvochtigheid en hebben een groot effect op je humeur en prestaties. Dat niet alleen: ze verminderen ook nog eens stress! Let wel even op hoeveel licht je in je (thuis)kantoor hebt en welke plant daarbij past.

Kom maar op met die planten! 4 planten die zelfs in een (bijna) donker hoekje kunnen overleven

Waterfles

Standaard een waterfles op je bureau hebben, helpt je makkelijker aan die twee liter water per dag te komen. En dat dat belangrijk is (voor je productiviteit en gezondheid) hoeven we je vast niet te vertellen. Wij verzamelden eerder al acht originele en handige waterflessen.

Geurkaars

Als het aan ons ligt, kan elke ruimte wel een geurkaars gebruiken. Of dat nou de badkamer of de home office is! Dat zeggen we natuurlijk niet zomaar. Een geurkaars zorgt meteen voor sfeer, maar wist je ook dat geuren invloed hebben op je prestaties?

Zo word je productiever door citroengeur en krijg je meer focus door rozemarijn. Maar kies vooral welke geur jij lekker vindt. Wedden dat je een stuk lekkerder werkt?

Verder lezen: Goed voor de productiviteit: elke dag een andere geur in je home office

Een pegboard

Ben jij organized? Of wil je dat graag zijn? Dan ga je heel blij worden van een pegboard op of boven je bureau. Op je bureau heb je namelijk vaak oneindig veel essentials rondslingeren. Dit kan weleens dé oplossing zijn. Ook fijn: een pegboard is heel goed te stylen.

Lectuurbak

Niets staat zo slordig als rondslingerende papieren. Gelukkig is dat zo opgelost: schaf een lectuurbak aan, of een andere papieropberger. Een doos met deksel kan bijvoorbeeld net zo goed. Kijk qua kleur en materiaal wat bij de rest van je bureauaccessoires past voor een stijlvol geheel.

Een accessoire

Bij accessoires op een bureau denk je logischerwijs algauw aan bureauaccessoires. Maar om het echt gezellig en helemaal je eigen plekje te maken, is het fijn om accessoires (zonder nut) neer te zetten. Oké, het moet geen rommeltje worden, maar één of twee accessoires doen al wonderen voor de sfeer.

Kijk wat bij de rest van je interieur past. Dat kan van een wereldbol tot gouden beeldje zijn!

Dit artikel verscheen eerder op carrièrezusje WorkJuice.nl.

Meer tips voor je home office

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Deze 7 dingen kunnen niet op je bureau ontbreken
Sluiten