Merve Ozturk
Merve Ozturk Opbergen 5 feb 2021

Van A tot Z een nieuw huis: zo kan je het beste spullen inpakken voor de verhuizing

In de rubriek ‘Van A tot Z een nieuw huis’ gaan we gedetailleerd in op alles wat komt kijken bij het kopen van een nieuw huis. Er valt veel te regelen, waardoor je het overzicht wel eens kan kwijtraken. Juist dan wijst Roomed’s rubriek je de weg. Vandaag delen we de ultieme tips zodat je al je spullen netjes kunt inpakken.

Het bepalen van welke spullen er wel of niet meekomen naar het nieuwe huis en alle spullen op een bepaalde wijze inpakken zodat ze heel aankomen in het nieuwe huis brengt een hoop stress met zich mee. Om dit proces soepeler te laten verlopen delen we handige tips met je.

Zo kan je alle spullen praktisch inpakken voor de verhuizing

Inpakken kan behoorlijk stressvol zijn. Een manier om makkelijker in te pakken is door alle spullen per kamer te organiseren. Zo kun je in het nieuwe huis alles weer per kamer uitpakken.

Pak dezelfde items samen in. Begin elke doos met een laag opvulling (zoals kranten of noppenfolie). Zet de zwaarste items onderaan en vergeet niet elke doos een label te geven zodat je binnen een oogopslag ziet wat de inhoud is.

Verzamel alle verhuisbenodigdheden

Om alle items zonder enige beschadigingen over te brengen naar je nieuwe huis heb je bepaalde spullen nodig:

Om te beginnen heb je uiteraard verhuisdozen nodig. Maak gebruik van verschillende formaten zodat je plek hebt voor al je items. Op deze manier heb je zowel passende dozen voor grote producten als kleine spullen. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat kleine items omvallen in een grote doos.

Ook noppenfolie is je grote vriend tijdens de verhuizing. Zo bescherm je je spullen tijdens het verplaatsen ervan.

Tenslotte kan een dolly goed van pas komen. Je kunt bijvoorbeeld een huren bij een bouwmarkt of verhuisbedrijf. Het vervoeren van alle dozen en vooral grote meubels zal op deze manier veel makkelijker gaan.

Zó pak je planten in zodat ze niet beschadigen tijdens het verhuizen

Inpakken per kamer

Maak eerst een lijst van alle items die je uit een bepaalde kamer mee wilt nemen. Je kunt hierbij gebruikmaken van een stickervel met groene en rode cirkels. Als je samenwoont kan je zo makkelijker bepalen welke items iedereen wel of niet mee wilt nemen.

Vervolgens kun je per categorie bepalen welke benodigdheden nodig hebt. Als je vazen inpakt kun je ze eerst een jasje van noppenfolie of kranten geven om ze te beschermen. Plaats ze daarna voorzichtig in de dozen en label ze direct.

Wanneer je je items gaat inpakken, probeer ze dan te combineren op basis van hun functie – pak bijvoorbeeld keukenspullen en verzorgingsspullen bij elkaar. Zo kan je ze in het nieuwe huis makkelijker terugvinden.

Verhuizen doe je zo: tips voor een soepele verhuizing

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

My Move

Reageer op artikel:
Van A tot Z een nieuw huis: zo kan je het beste spullen inpakken voor de verhuizing
Sluiten