Maud van Dijck
Maud van Dijck Kinderkamer 16 sep 2021

Sportief kind? Deze sporty-kinderkamer ideeën zijn mega leuk

Heb jij sportieve kinderen in huis rondrennen? Dan zijn deze kinderkamer ideeën een schot in de roos. Zo kan je kind lekker in zijn eigen kamer rond stuiteren. Hang nog een paar posters op van zijn favoriete sporter om het helemaal af te maken.

In plaats van op sportieve items voor de kinderkamer te focussen, zijn de voorbeelden op verschillende sporten gericht. Kijk dus of de sport waar jouw kind aan doet ertussen staat.

10 ideeën voor een sportieve kinderkamer

1. Voor de Formule 1 coureur

Is je zoon of dochter een echte Max Verstappen fan? Haal dan een raceauto kinderbed in huis, zodat ze lekker in hun dromen rond kunnen scheuren. Een poster van Max kan dan natuurlijk ook niet missen.

2. Voor de voetballer

Kleine voetballers zijn er genoeg, maar een toffe voetbalkamer hebben ze niet allemaal. Scoor een bed of kast in de vorm van een goal in je kinderkamer. Of plaats een mooi voetbalveld op de grond met een geprint vloerkleed.

3. Voor de volleyballer

Hoe tof is dit volleybal hoofdbord? Voor iedere balsport kan een rond hoofdbord een goed idee zijn. Hang een volleybalnet aan de muur ter decoratie of gebruik het als een afscherming in het midden van de kamer voor als er twee volleybalfans slapen.

4. Voor de basketballer

Natuurlijk kan een basketbalring niet missen aan de muur voor een kleine basketballer. Voeg ook nog een mooi scorebord aan de muur om bij te houden hoe vaak er wordt gescoord in jouw sportieve kinderkamer.

5. Voor de ballerina

Tutu’s en roze wil je niet zozeer hebben als dat je deze spiegel met barre in je kamer wilt. Zo kan je ballerina ook gemakkelijk in haar eigen kamer oefenen wanneer ze er zin in heeft.

6. Voor de hockeyer

Dit hockeystick hoofdbord is zo cool! Het is ook een ideale manier om oude hockeysticks te hergebruiken. Is jouw kind een echte fan? Zorg dan dat het tenue van zijn favoriete speler niet in het interieur ontbreekt.

7. Voor de zwemmer

Met dit muurbehang lijkt het net of je je in het zwembad bevindt. Een mooie look voor de kinderkamer van een echte waterliefhebber. Kijk ook naar ideeën voor een nautische kinderkamer waar vissen en reddingsboeien in het interieur worden gebruikt. Of kies voor mermaid tiles aan de muur voor een zeemeerminnen look.

8. Voor de skater

Je kan een skateboard hangen aan de muur, maar er zijn nog zoveel andere manieren om een kamer in een skatepark om te toveren. Denk aan een mooie betonlook voor de vloer of metalen tonnen in het interieur. Je kan ook nog een paar toffe graffiti muurschilderingen in de kinderkamer verwerken.

9. Voor de gymnast

Naast de bekendere schommel in de kinderkamer kan je ook een paar ringen in ophangen. Voor de lenige schommelaars is dit de perfecte keuze. Of als de kamer niet al te klein is kun je wat turnmatten op de vloer leggen om het er als een kleine turnhal uit te laten zien.

10. Voor de allround atleet

Tenslotte kan je nog voor een allround sportieve kinderkamer kiezen. Hang wat schilderijen met atletische foto’s of posters van verschillende sporten voor een makkelijke atletische look. Of kies voor een tof gestroomlijnd bedframe in combinatie met andere sportieve decoratie.

Hier maak je je kinderen echt super blij mee: een klimmuur in de kinderkamer

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Sportief kind? Deze sporty-kinderkamer ideeën zijn mega leuk
Sluiten