Splitlevel huis van 40 vierkante meter met heerlijk veel lichtinval

Dit compacte huis voor een gezin van drie is maar 40 vierkante meter groot. Toch ziet het er niet uit alsof de bewoners ruimte tekort komen. Architectenbureau HAO Design renoveerde de kleine ruimte tot splitlevel huis: een slimme manier om in een compacte woning meerdere aparte zones te maken.

Het splitlevel huis staat in Kaohsiung, Taiwan. De woning heeft drie halve verdiepingen, waaronder een mezzanine met de master bedroom én kleedkamer. Een ding weten we zeker: elk stukje ruimte in dit compacte huis wordt optimaal gebruikt.

De leefruimte van het splitlevel huis zit op de middelste verdieping. Hier creëerde HAO Design een zithoek en keuken met eettafel. In het midden van deze verdieping leidt een open trap van rechthoekige houten blokken naar de mezzanine. Onder de mezzanine zit nog een halve verdieping die iets lager ligt dan de woonkamer. Naast een inbouwkast maakte het architectenbureau hier een home office. Dezelfde houten inbouwkast zie je ook in de keuken terug.

De keuken is klein en simpel, maar wel lekker licht. Om wat extra levendigheid toe te voegen maakten de architecten onder andere een backsplash van metrotegels. Deze fijne witte tegels kom je tegenwoordig gelukkig steeds vaker tegen in interieurs! Benieuwd naar verschillende manieren om metrotegels te leggen? Die vind je hier.

Een kamer voor de Japanse theeceremonie

Naast een home office op de benedenverdieping, zit hier ook een ruimte met tatamivloer: een vloer van Japanse matten. Zo’n kamer met tatamivloer wordt meestal als het centrum van een Japans huis gezien. De kamer heeft dan ook een belangrijke functie: hier houden de bewoners regelmatig een traditionele theeceremonie waarbij het drinken van thee een kunstvorm wordt. Dit kamertje is natuurlijk ook een handige afgesloten ruimte, die als extra slaapkamer dienst kan doen.

De master bedroom is zo compact dat er niet veel meer dan een bed in past. Daartegenover heeft dit splitlevel huis wel ruimte over voor een dressingroom slash inloopkast. Benieuwd hoe je thuis de walk-in closet van je dromen kunt creëren? Wij geven je zeven slimme tips.

De woonkamer en slaapkamer op de vide worden met elkaar verbonden door dezelfde mintturquoise kleur en de glazen wanden. Dat laatste zorgt er ook voor dat er in het hele huis genoeg licht binnenkomt.

Komt dit huis je bekend voor? Dat zou heel goed kunnen, want onlangs lieten we een zelfde soort huis zien van dezelfde architecten.

curbed.com

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
Splitlevel huis van 40 vierkante meter met heerlijk veel lichtinval
Sluiten