Mathilda Verwoerdt
Mathilda Verwoerdt Wooninspiratie 24 jan 2019

Houd je van DIY’en? Volgens dit onderzoek krijg je het meeste spijt van dít project

We houden van een leuke DIY. Het is een lekker ontspannende bezigheid en daarbij creëer je zelf iets moois voor in je interieur. Toch kunnen we niet ontkennen dat het niet altijd zo verloopt als verwacht. Soms valt het gewoon ronduit tegen en is het niet het beste werk dat we ooit gemaakt hebben.

Goed nieuws: je bent dus niet de enige bij wie het wel eens tegenvalt. Volgens dit onderzoek krijg je het meeste spijt van dít DIY project.

De roze DIY-wolk

Mede door Pinterest lijkt een DIY altijd makkelijk. “Dat doe je wel even”. Halverwege besef je dat het toch niet je beste idee was en klim je van de roze wolk af. Misschien had je het toch beter aan een expert op dat gebied over kunnen laten of het item zelfs beter gewoon kunnen kopen.

We denken namelijk vaak dat het ons veel geld bespaart als we het zelf doen. Maar als het puntje bij paaltje komt, zijn we in sommige gevallen juist meer geld kwijt aan de DIY dan als we het door een expert zouden laten uitvoeren.

Van dit project krijg je het meeste spijt

Uit de enquête, waaraan 2.000 Amerikanen deelnamen die allen minstens 1 DIY-project hebben geprobeerd, bleek dat er 1 project was waar mensen het meest spijt van hadden. Dit project is de installatie van vloertegels. Andere trieste bedoeningen waren plafonds vervangen, hardhouten vloeren repareren en tapijten installeren.

Waarom? Het leek misschien makkelijk om te doen, maar het proces was juist heel ingewikkeld. In dit geval was het goedkoper om de tegels professioneel te laten installeren. Het was namelijk erg prijzig, duurde langer dan verwacht en het eindresultaat was niet zo fantastisch als dat gehoopt werd.

Niet alle DIY’s vallen tegen

Toch hebben niet alle respondenten spijt van hun DIY; er zijn natuurlijk ook momenten dat het wél goed gaat. Daarnaast is het nooit te laat om je DIY nog wat bij te schrapen. Zo heeft één op de drie van de respondenten een expert ingeschakeld om hun eigen werk nog te verbeteren.

Zeker kleinere DIY’s zijn absoluut niet gedoemd om te mislukken en een heel leuke bezigheid. Soms kan je je eigen werk juist wel heel goed gebruiken om van je huis een echt droomhuis te maken.

Toch nog eens proberen dan maar? Want wij hebben nog wel wat leuke DIY’s voor je, als je het aandurft natuurlijk.

Toffe DIY’s waar je geen spijt van krijgt

Bron: Domino

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Houd je van DIY’en? Volgens dit onderzoek krijg je het meeste spijt van dít project
Sluiten