Iris Wijnands
Iris Wijnands Wooninspiratie 30 okt 2019

Handig: zo zorg je ervoor dat je spiegel stralend schoon is en nooit meer beslaat

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand, wie heeft de schoonste spiegel van het land? Nou, jij! Tenminste, die spiegel schoonmaken moet je dan wel even volgens deze tips doen.

De spiegel schoonmaken is helemaal niet zo moeilijk. Als je het met deze tips doet beslaat ‘ie zelfs niet meer wanneer je aan het douchen bent. Zo hoef je de beslagen spiegel ook niet met je hand schoon te wrijven en blijft de spiegel mooi schoon.

Zo kan je het beste een spiegel schoonmaken

Van sommige schoonmaakmiddelen krijg je een waas op je spiegel, in plaats van dat je ‘m stralend schoon krijgt. De spiegel schoonmaken doe je bij voorkeur zonder poespas. Pak een emmer heet water met een beetje afwasmiddel. De spiegel kun je schoonmaken met een microvezeldoekje of keukenrol.

Er zijn ook fanatieke schoonmakers op de site Oma Weet Raad die zweren bij het gebruiken van een prop krantenpapier. Wrijf daarmee over de spiegel en hij wordt streeploos en stralend schoon.

Eigenlijk lijkt het schoonmaken van je spiegel ontzettend veel op het wassen van de ramen. Daar ook tips voor nodig? Ramen wassen zonder strepen: zo pak je dat het allerbeste aan.

Nooit meer beslagen spiegels? Gebruik scheerschuim!

Wanneer je spiegel beslagen is kun je ‘m beter niet schoonmaken met je hand, want dan komen er meteen weer vingerafdrukken op. Dit kunt de spiegel beter schoonmaken met een handdoek of je föhn even op de spiegel richten wanneer je je haren droogt.

Om het beslaan van spiegels helemaal te voorkomen kun je de spiegel inwrijven met afwasmiddel of scheerschuim. Veeg dit weer weg met een doekje en je hebt voorlopig geen last meer van een beslagen spiegel. Hallo spiegelbeeld na een warme douche!

Meer schoonmaak tips zien?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Oma Weet Raad

Reageer op artikel:
Handig: zo zorg je ervoor dat je spiegel stralend schoon is en nooit meer beslaat
Sluiten