Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Tips 29 jun 2020

9 tips om in je achterhoofd te houden bij het ophangen van een spiegel

Lang niet iedereen is gezegend met zeeën aan ruimte in huis. Je kunt het dan misschien niet groter maken dan het is (een dure uitbouw niet meegerekend), maar je kunt wel de illusie wekken van meer ruimte. Het toverwoord hiervoor dames en heren is de spiegel. Ook niet-narcisten, lees verder voor de negen tips and tricks.

Je weet wat ze zeggen: fake it till you make it.

Zo wek je de illusie van ruimte met een spiegel

1. Tegenover een raam

Plaats een spiegel tegenover een raam. Hierdoor kan het licht worden gereflecteerd, wat je ruimte groter laat lijken. Leuke bijkomstigheid: als je buiten een mooi uitzicht hebt, heb je er nu twee.

2: Tussen twee ramen

Als je een spiegel tússen twee ramen hangt, lijkt de kamer dieper.

3. Tegenover een schilderij

Het trucje van het weerspiegelen van het uitzicht buiten, kun je ook met objecten in huis doen. Hang je spiegel tegenover een portretschildering voor meer hoogte en tegenover een schilderij van een landschap om de breedte te benadrukken.

4. Boven de haard

Een spiegel boven een haard weerspiegelt niet alleen licht, maar zorgt ook voor een focuspunt in de kamer. Handig voor in de winter: het reflecteert ook de warmte.

5. In de hal

De hal is vaak smal en misschien een tikkeltje claustrofobisch. Ook hier biedt een spiegel uitkomst. Hang er twee aan weerszijden van de muur (in de lengte) en je gang zal minder smal lijken. Andersom werkt ook; wil je dat het langer lijkt, dan plaats je twee spiegels aan weerszijden van de korte muur.

6. Tot aan het plafond

Een grote spiegel die van de vloer tot aan het plafond loopt laat de ruimte twee keer zo groot lijken.

7. Aan een donkere muur

Donkere muren laten je kamer al snel kleiner lijken. Verf je het toch liever niet in een lichtere kleur, dan kun je een spiegel in het midden hangen om alsnog diepte te creëren.

8. Achter je accessories

Plaats een aantal spiegels achter je vazen, kaarsen en andere decoraties. Dit ziet er niet alleen leuk uit, maar benadrukt je accessoires én creëert meer diepte rondom het meubelstuk waarop ze staan.

9. Over die ene barst in de muur

Voor de Hans Kazans onder ons; je kunt ook met spiegels objecten laten verdwijnen. Hang ze simpelweg voor gebieden die je wilt verbergen. Dit zorgt ook voor een egale achtergrond en gekke hoekjes vallen zo niet op.

Meer tips waar je naar op zoek bent

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
9 tips om in je achterhoofd te houden bij het ophangen van een spiegel
Sluiten