Maud van Dijck
Maud van Dijck Decoratie 27 sep 2021

Geef je interieur meer joie de vivre met een spiegel: zo verwerk je ‘m in huis

Een spiegel is echt zo’n item waarvan je niet kan helpen dat je ervan gaat houden (de weerspiegeling is op slechte dagen een ander verhaal). Je haalt een spiegel namelijk voor zijn praktische waarde, maar het is ook een van de meest veelzijdige items. Naast alle toffe spiegels die je tegenkomt kan je ze ook op allerlei manieren in je interieur verwerken.

Wij hebben wel wat ideeën voor waar jij jouw reflectie in huis zou willen zien. Denk er eerst wel goed over na waarom je een spiegel wilt. Is het puur als decoratie voor dat kale stuk op de muur in je woonkamer? Of wil je een spiegel waarin jij je outfit van top tot teen kan keuren in de ochtend?

Als je eenmaal weet wat je met je spiegel wil dan kan je nadenken over de grootte en het design ervan.

8 manieren waarop je je spiegel in huis wil hangen

1. De klassieke spiegel boven de kast

Vind je een ronde spiegel net iets té gewoon voor jouw interieur? Dan kan je hem ook wat versieren. Hang er bijvoorbeeld wat kunstbladeren of leuke sfeerverlichting om een standaarddesign toch een oppepper te geven.

2. Een gallery wall bij de trap

Natuurlijk kan het ook heel mooi in de woonkamer staan, maar het toffe aan een gallery wall bij je trap is dat het vaak voor meer licht zorgt. De meeste interieurs hebben wel een raam bij de trap waardoor die in het zonlicht wordt gezet.

Met spiegels aan de wand wordt deze natuurlijke lichtinval mooi weerspiegelt. En zeker als je een ruimere trap hebt ontstaat er een leuk effect van diepte door de spiegelmuur.

3. Spiegels die overlappen

Nog zo’n mooie gallery wall, maar dit keer in de hoek van de kamer. Door spiegels deels over elkaar heen te laten lopen creëer je diepte in je interieur. Vooral als je kiest voor wat dikkere spiegellijsten waardoor je duidelijk de overlappingen kan zien.

4. Spiegel aan de deur

Hangen jouw muren in huis al best vol? Dan is het misschien een slimmer idee om een spiegel over de deur te hangen. Ze zijn ook ideaal als je op kamers woont en niet veel ruimte hebt.

5. Een weerspiegelende kunstmuur

Wil je een kunstzinnige look? Zoek dan naar spiegels in een uniek design en gebruik ze als een echt kunstwerk. Spiegels zijn ook het ideale item om een sfeer van elegantie aan je interieur te geven.

Dit huis heeft geen kunst, maar twee spiegels boven de bank

6. Symmetrisch interieur met spiegels

Ook weer zoiets waar spiegels ideaal voor zijn: symmetrie creëren. Dit gaat gemakkelijk door twee identieke spiegels op dezelfde hoogte en breedte van elkaar in een kamer te hangen.

De regel van twee: waarom inrichten in tweevoud zo goed werkt

7. Trek de aandacht naar je spiegels

Verf de wand waar je spiegels aan hangen in een fel kleurtje. Met een accentmuur trek je nog meer de aandacht naar de items die zich aan of vlakbij de muur bevinden. Zo kan je ook echt een statement in je interieur maken.

8. Of kies voor spiegeltegels

Kom je er toch niet uit met je spiegel? Misschien zijn spiegeltegels dan meer iets voor in jouw interieur. In de badkamer zijn ze vooral een leuke keuze.

9 tips om in je achterhoofd te houden bij het ophangen van een spiegel

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Decoist

Reageer op artikel:
Geef je interieur meer joie de vivre met een spiegel: zo verwerk je ‘m in huis
Sluiten