Maud van Dijck
Maud van Dijck Badkamer 11 aug 2021

Met deze 3 simpele hacks zal jouw kleine badkamer altijd groter lijken

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand, zolang jij maar niet de kleinste bent van het hele land. Je badkamer kan een stuk kleiner lijken als je een te kleine spiegel boven je wastafel hebt hangen, en da’s zonde.

Check dus eerst of je niet een spiegel in een maatje groter nodig hebt, om de ruimte van de badkamer maximaal uit te laten komen. Zo zal een smalle badkamer toch een stukje ruimer overkomen.

3 punten om een grotere badkamer te faken

1. Check de weerspiegeling

Neem eens vlug een kijkje in de spiegel en let erop wat je ziet (en dan hebben we het niet over die knapperd in beeld). Wat van je interieur zich in je spiegel reflecteert kan namelijk de badkamer ruimer laten te lijken.

Een douchegordijn in een leuke print, een schilderij of vazen van verschillende groottes kunnen diepte creëren. Maak daar gebruik van. And remember: ga voor lichte items, die zorgen voor een ruimtelijkere uitstraling.

2. Spiegelhoogte

Nog belangrijker dan dat je spiegel er mooi bijhangt, is dat je hem goed kunt gebruiken. Kijk naar je eigen lengte en die van anderen die er gebruik van zullen maken en beslis op welke hoogte de spiegel het best kan hangen.

Net iets boven ooghoogte is de ideale hoogte voor badkamerspiegels. De gemiddelde lengte voor vrouwen in Nederland ligt rond de 1,70m en die van mannen rond de 1,83m, mocht dit een idee geven voor je spiegelhoogte. Anders kan je nog altijd een streepje op de muur zetten op de ooghoogte van elk gezinslid om een passend formaat te kiezen.

Bij een groot lengteverschil kan je natuurlijk altijd voor een extra grote spiegel kiezen. Dan hoeft niemand op de tenen te gaan staan of even te bukken tijdens het stylen van de haren.

3. Ga voor groot

Door voor een grote spiegel te kiezen vul je de ruimte boven je wastafel op een mooie manier en lijkt je ruimte groter.

Om er nog meer nadruk op te leggen kan je ook lampen naast de spiegel hangen. Wanneer de spiegel de hele breedte van de muur bedekt kan je deze ook aan de aangrenzende wanden hangen of voor een spiegel gaan met een opgelichte rand. Dan versterk je de illusie van een grotere badkamer.

De complete ‘hier moet je op letten bij een nieuwe badkamer’ checklist (volgens een interieur expert)

spiegel grotere badkamer

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Apartment Therapy

Reageer op artikel:
Met deze 3 simpele hacks zal jouw kleine badkamer altijd groter lijken
Sluiten