Jet Hendriks
Jet Hendriks Tips 10 mrt 2020

Zo gebruik je een spiegel om je interieur groter te laten lijken

Mannen doen het gemiddeld 18 keer, vrouwen 38 keer per dag. Waar ik het over heb? Kijken in een spiegel natuurlijk. Spiegels zijn er niet alleen om je even snel te fatsoeneren, spiegels zijn ook super handig. Ze kunnen ervoor zorgen dat je ruimte lichter wordt, maar vooral ook groter lijkt.

Met onderstaande (tover) tips laat jij de ruimte groter lijken dan dat deze werkelijk is.

#1: Wandel een rondje met een spiegel 

Houd bij het plaatsen van een spiegel rekening met waar het daglicht valt. Zet je op deze plaats een spiegel neer, dan tovert de spiegel extra ruimte en licht in je interieur. De spiegel weerkaatst namelijk het daglicht. Hoe je de goede plek vindt? Heel simpel. Even een rondje met de spiegel door de ruimte wandelen.

Om het effect van de spiegel te versterken, is het goed om er accessoires voor te zetten. Dit weerspiegelt in het glas, waardoor je het gevoel van diepte benadrukt.

#2: Maak de ruimte breder 

Een woning breder laten lijken kun je doen door aan de slag te gaan met een lambrisering, maar dat kan ook met spiegels. Hang simpelweg een brede horizontale spiegel op et voilà, de hele ruimte oogt ineens een stuk breder dan dat deze in werkelijkheid is. Hang ze op of zet ze op de grond om een laid back look te creëren.

#3: Breder, check. Hoger kan ook!

Heb je een brede ruimte, maar is het plafond heel laag? Deze laat je hoger lijken door te werken met verticale spiegels. Hiermee creëer je extra hoogte.

Wil je nog een stapje verder gaan? Plaats er meerdere naast elkaar en je zult versteld staan. Niet alleen spiegels helpen je hierbij, maar ook woondecoratie. Werk hiermee de hoogte in. Dat toffe schilderij moet er dus nu écht komen…

Handig: zo zorg je ervoor dat je spiegel stralend schoon is en nooit meer beslaat

#4: Creëer diepte

Diepte creëren met spiegels lukt alleen als de spiegel op de juiste plek wordt bevestigd. Let er altijd op welk effect je wilt bereiken.

Wil je een visueel diepte effect tot stand brengen? Hang dan aan het einde van de ruimte, bijvoorbeeld een gang, een verticale spiegel op. De spiegel zorgt ervoor dat het lijkt alsof de ruimte oneindig lang is.

Je ziet het: diepte creëren met spiegels is niet zo ingewikkeld. Als je maar weet welk effect je wilt bereiken.

#5: De keuze is reuze

Het aanbod in spiegels is enorm groot. Bedenk, voordat je een spiegel aan gaat schaffen, waar je deze op wilt hangen én welk effect je wilt bereiken. Door te kiezen voor een landelijke spiegel of juist een moderne variant verandert de hele sfeer in de ruimte.

Ook leuk: Waarom een decoratieve spiegel nog toffer is dan een schilderij

Welk effect wil jij bereiken met een spiegel? Wij hopen dat bovenstaande tips je op weg helpen.

Tips voor een groter interieur

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Zo gebruik je een spiegel om je interieur groter te laten lijken
Sluiten