Merve Ozturk
Merve Ozturk Meubels & accessoires 28 dec 2020

Doe eens creatief: 5 bijzondere manieren om je spiegel te decoreren

Er zijn ontelbaar veel redenen om een spiegel in huis te nemen. Het laat een kleine kamer veel ruimer zien dan het werkelijk is, je kan je outfit goed checken en tientallen spiegelselfie’s maken. Of je een kleine spiegel neemt of een reusachtige in je kamer plaatst: je kan er meer mee dan je denkt.

Als je een standaard spiegel en saaie frame zat bent, ben je op Roomed op het juiste adres. Vandaag delen we namelijk bijzondere manieren om je spiegel een upgrade te geven.

5 manieren om je spiegel te decoreren

1. Teksten op je spiegel

Een kleine aanpassing zoals een korte tekst op je spiegel kan al voor veel verandering zorgen. Je kan raamstiften en krijtstiften gebruiken om zelf wat op te schrijven. Als je daar niet zo handig in bent, kun je er ook voor kiezen om spiegel stickers te bestellen. Op Etsy kun je er duizenden vinden.

2. Leuke vormen

Liever geen tekst? Ga dan voor verschillende vormen. Je hebt wederom keuze uit duizenden verschillende vormen. Ga voor bloemen, planten, vlinders, wolken – echt wat jij wilt dus. Behalve dat het een standaard spiegel vele malen leuker maakt, ben je ook direct uniek door iets te kiezen waar jij van houdt en iets wat een betekenis voor jou heeft.

Tip: ben jij een echte crea bea? Dan kun je uiteraard ook zelf je spiegel verven in plaats van spiegel stickers te gebruiken.

3. DIY Sculpted Mirror

Als je houd van een speelse touch aan je interieur ga je een Sculpted Mirror geweldig vinden. Dit kan je uiteraard zo kopen (via Lotta Biobs), maar je kan ‘t ook gemakkelijk zelf maken.

Je hebt vast gezien dat gedraaide kaarsen viraal gaan en dat ze enorm makkelijk te maken zijn. Als je kaarsen in een pannetje met warm water zet kan je ze namelijk zelf vormgeven.

Dus: kies een leuke kleur uit, laat een aantal kaarsen opwarmen in een pannetje en breng ze in vorm. Laat ze volledig afkoelen en gebruik vervolgens een lijmpistool om je gevormde kaarsen op je spiegel te plakken om ‘m leuk te decoreren.

4. To the moon and back

Hoe leuk ziet deze spiegel eruit? We komen ‘m regelmatig tegen op Pinterest en Instagram en vonden ‘m zo tof dat deze spiegel niet mocht ontbreken. Ook deze spiegel is gemakkelijk zelf te maken. Het enige wat je nodig hebt is een (kleine) ronde spiegel, boetseerklei en een kwast.

Zo ga je te werk: leg je spiegel plat op de grond en creëer een halve maanvorm met boetseerklei. Zodra je een vorm hebt voeg je er wat textuur aan met behulp van een kwast (je kunt ook decoratie kristallen gebruiken). Laat je gaan, het is juist de bedoeling dat het er een beetje rommelig uitziet.

5. Breng groen in huis

Wil je meer groen in huis maar heb je niet echt groene vingers? Dan kan je jouw spiegel decoreren met (kunst)planten. Je kunt kunsttakken gebruiken of losse bladeren op je spiegel plakken. Om nog meer sfeer toe te voegen kan je er ook een lichtsnoer aan hangen.

Een andere manier om groen in huis te halen: Doen: een donkergroene muur in de woonkamer voor extra kleur in huis

Meer tips voor een spiegel in huis

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Doe eens creatief: 5 bijzondere manieren om je spiegel te decoreren
Sluiten