Maud van Dijck
Maud van Dijck Wooninspiratie 16 dec 2021

Van schommels tot klimmuren: dit zijn 5 speelse woonideeën

Het is heerlijk om soms even terug te gaan naar onze speelse kindertijd. Deze speelse woonideeën gaan je daarbij helpen. Heel leuk als je kinderen hebt natuurlijk, maar het is net zo leuk voor ons volwassenen. Met deze ideeën klim en kruip je lekker door je interieur.

Je verveelt je voorlopig thuis in ieder geval niet een van deze ideeën!

5 speelse woonideeën

1. De schommel

We beginnen maar meteen met een inkoppertje: een schommel in huis is namelijk een leuke speelse touch voor in je interieur. Heb je een open keuken grenzend aan de woonkamer? Dan kan je ook een paar schommels ophangen om toch iets van een afscheiding in je interieur te creëren zonder dat het er afgesloten uitziet.

Als je kinderen hebt, dan is het misschien slimmer om de schommel in de woonkamer op te hangen in plaats van in de kinderkamer. Zo kan je toch nog een oogje op je energieke kind houden.

Sportief kind? Deze sporty-kinderkamer ideeën zijn mega leuk

2. Verwerk krijtverf door je huis

Zorg dat je in iedere kamer in huis een plekje hebt waar je lekker kan krijten. Of het nu op een keukenkastje is of op je slaapkamerdeur, wees creatief!

3. Een LEGO tafel

Skip de puzzeltafel en ruil ‘m in voor een LEGO-tafel! De look van deze tafel verander je in no time door er zelf iets nieuws op te bouwen. Bouw jouw eigen huis na, of waag je aan een groter project. Een eigen veldboeket, bijvoorbeeld.

Wat wij tof aan een LEGO tafel vinden is dat je zelf huisjes in je eigen huis inrichten. Of maak je eigen kamers na en probeer dingen uit met LEGO om vervolgens in je eigen interieur toe te passen.

4. Glow in the dark muurschildering

Geef een toffe look aan je donkere huis met glow in the dark verf. Een woonidee dat jouw interieur speels op zal lichten. Ben je niet zo van het schilderen? Zoek dan eens naar glow in the dark muurstickers. Zo hebben ze op Etsy al veel keuze.

5. Een klimmuur

Een klimmuur in je interieur zorgt ervoor dat jouw huis er niet saai uitziet. Het is een toffe accentmuur in bijna iedere ruimte (de badkamer heeft nogal wat slipgevaar).

Een andere toffe optie is klimtouwen ophangen aan het plafond. Dat zie je ook in de foto hierboven en dat zorgt voor een toffe afscheiding in het interieur.

Het speelse sprookjesinterieur van restaurant Paco Ciao in Leiden

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Livabl

Reageer op artikel:
Van schommels tot klimmuren: dit zijn 5 speelse woonideeën
Sluiten